Sănătatea familieiUtile

Tu ai cont medical online?

În epoca Internetului, avem mai mult control asupra sănătății noastre, pentru că avem acces nelimitat la informații despre boli, tratamente revoluționare, evoluția studiilor clinice, povești ale altor pacienți sau chiar la informații despre evoluția stării noastre de sănătate. Accesul la informație nu înseamnă că ar trebui să o folosim ca să ne punem singuri diagnostice tragice (6 ani de medicină, rezidențiat și experiență nu pot fi întrecute de un spirit foarte curios care se înțelege bine cu Google).

Există clinici medicale care oferă posibilitatea creării unui cont pe o platformă online. Astfel, veţi avea disponibile online rezultatele investigaţiilor pe care le-aţi făcut la acea clinică, istoricul personal al consultaţiilor şi afecţiunilor. Un astfel de cont medical permite şi programarea și anularea de consultații, acces la lista medicamentelor prescrise, posibilitatea verificării gamei de servicii disponibile prin cardul de abonat. Tot cu acest card sînteţi la curent cu ofertele şi pachetele de servicii private puse la dispoziţie de acea clinică.

Tot mai multe companii oferă angajaţilor abonamente la clinici medicale care au optimizate aceste platforme dedicate pacientului. E o cultură bună, care ne reamintește că noi avem controlul deplin asupra corpului nostru și a sănătății familiei noastre. Un studiu publicat în jurnalul Health Services Research susține că pacienții care primesc atenția și respectul cuvenite din partea doctorilor și a clinicii unde se tratează sînt mult mai preocupați de starea lor de sănătate.

Articolul integral în femeia.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns