Ovăzul, tonic sexual

Ovăzul este o cereală cu numeroase proprietăți nutritive și tonice. Terciul de ovăz este ușor de digerat datorită fibrelor, este hrănitor, iar în combinație cu alte plante medicinale poate ajuta la tratarea diverselor afecțiuni.
Vîrfurile verzi și lăptoase sînt renumite pentru efectul emolient asupra sistemului nervos, tulpinile conțin dioxid de siliciu și alte minerale esențiale pentru oase, dinți, unghii și păr sănătos. Ovăzul este o bogată sursă de calciu și oferă un plus de energie organismului. Este un remediu foarte bun și pentru afecțiunile pielii. Se recomandă o baie caldă în care ați pus făină de ovăz, va calma iritațiile pielii și va ajuta la vindecarea acesteia, hidratînd în același timp pielea uscată și crăpată. Tot din făină de ovăz vă puteți prepara singuri o loțiune calmantă pentru arsurile solare, dacă o amestecați cu lapte. Aplicați pe arsuri și lăsați să acționeze aproximativ jumătate de oră. Este un remediu natural și eficient.

Fitoterapeuții spun despre ovăzul lăptos că este indicat ca tonic sexual pentru bărbații cu probleme erectile. Se consumă în combinație cu rădăcină de urzică și de damiană.

Articolul integral în almanahonline.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *