AlimenteNutriţieRegimuri alimentare

Terapia cu ouă de prepeliţă

Ouăle de prepeliţă sînt folosite ca medicament, pentru conţinutul mare de vitamine. Pe vremuri, vracii le recomandau ca leac pentru funcţionarea inimii, stomacului şi a sistemului circulator. Vechii egipteni tratau încă de acum 4.000 de ani impotenta şi sterilitatea mîncînd ouă de prepeliţă. Urmînd regulile stricte ale terapiei, organismul e mai în formă ca niciodată.
Inamicul colesterolului

Ouăle de prepeliţă nu sînt ouă obişnuite. Nici nu sînt medicamente de sinteză care să obosească ficatul, rinichii, pancreasul sau alte organe. Total naturale, ouăle acestei păsări se asimilează în organism în funcţie de nevoile acestuia. Efectele miraculoase ale ouălor de prepeliţă sînt date de calitatea superioară a proteinei din ou şi lipsa colesterolului. Este singurul ou dietetic. Conţine proteine, glucide speciale, nepericuloase în diabet sau alte boli în care glucidele sînt interzise, lipide speciale, lecitine, multe vitamine, săruri minerale, aminoacizi esenţiali, factori antialergici. Mai mult, ouăle de prepeliţă conţin un agent anticolesterol, care curăţă vasele sanguine de depunerile de colesterol, inclusiv pe cele cerebrale. Carnea de prepeliţă este şi ea apreciată în gastronomie. Are un conţinut scăzut în grăsimi şi colesterol, fiind recomandată mai ales celor care suferă de obezitate, colesterol mărit, diabet.

Vigoare şi longevitate

Curele cu ouă de prepeliţă îmbunătăţesc funcţionarea cordului, refac organele slăbite prin uzură fizică şi suprasolicitare, ajută în revenirea spectaculoasă după perioade de stres şi epuizare, după intervenţii chirurgicale şi radioterapii. Curele pre şi postnatale ajută la naşteri fară durere şi la alăptare îndelungată. Se reglează aciditatea gastrică şi digestia, protejează celulele nervoase, îmbunătăţind memoria şi coeficientul de inteligenţă. S-au constatat efecte benefice în tratarea bolilor de rinichi, ficat şi biliare, oftalmologice şi ORL. Ouăle de prepeliţă sînt valoroase în creşterea şi dezvoltarea copiilor, revitalizează organismul indiferent de vîrstă şi prelungesc viaţa, rezolvă anemii, spasmofilii, migrene şi astenii nervoase. Acest ou este un anabolizant hormonal excelent şi un reglator metabolic cu acţiune largă. Reface organismul şi reglează nivelul zahărului din sînge în caz de diabet. Ajută în cazuri de impotenţă sexuală, astm bronşic, TBC, hipercolesterolemie, rinită alergică, alergii şi eczeme. Întăreşte imunitatea organismului şi reglează tulburările de greutate şi de creştere.

Ouă de băut

Cura cu ouă de prepeliţă se stabileşte în funcţie de boală şi vîrstă. Nu trebuie consumate la întîmplare, ci după o schemă anume. Ouăle se beau crude, cu gălbenuşul întreg, dimineaţa, pe stomacul gol, prin înţepare în dreptul camerei de aer, sau amestecate cu foarte puţină miere în care, eventual, se adaugă cîteva picături de zeamă de lămîie. După o pauză de 20 de zile (2-3 luni la copii), cura se poate repeta. Este de preferat să se consume numai ouă proaspete, de o zi. De aceea, înainte de a începe un asemenea tratament, trebuie aleasă cu atenţie sursa de la care ne putem aproviziona zilnic. Un tratament complet cu ouă de prepeliţă poate fi de 60, 90 şi 120 de bucăţi pentru hipertensiune, ulcer şi tulburări digestive, tuse convulsivă, conjunctivite, urticarii, catalizarea procesului de dezvoltare a copiilor şi de 240 de bucăţi pentru arteroscleroză, scleroză coronariană, diabet zaharat, gută, impotenţă sexuală, afecţiuni hepatice, renale, astm bronşic, TBC, alergii, anemie, migrene, neurastenie, nervozitate, colesterol, revitalizarea organismului, obezitate, îngrijirea tenului. E bine, pe durata curei să renunţăm la cafea şi să reducem consumul de alcool măcar la jumătate.

Schema curei

– Cura de 120 de ouă în 32 de zile, pentru copii/adolescenţi între 11 şi 15 ani:
În primele patru zile – cîte trei ouă/zi;
Între a 5-a şi a 30-a zi – cîte patru ouă/zi;
În a 31-a zi – trei ouă, iar în a 32-a zi – un ou.
– Cura de 120 de ouă în 26 de zile, pentru adulţi şi adolescenţi între 16 şi 18 ani: Se respectă schema de mai sus, dar în a 25-a şi a 26-a zi se iau trei, respectiv două ouă/zi.
– Cura de 240 de ouă în 50 de zile, numai pentru adulţi:
În primele două zile – cîte trei ouă/zi;
În a treia zi – patru ouă/zi;
Începînd cu ziua a patra, pînă în a 48-a zi inclusiv – cîte cinci ouă/zi;
În a 49-a zi – trei ouă/zi;
În a 50-a zi – două ouă/zi.
– Cura de 60 de ouă în 30 de zile, pentru copii între un an şi trei ani: Se pot administra cîte două ouă zilnic.
– Cura de 60 de ouă în 20 de zile, pentru copii între 4 şi 7 ani: Se iau cîte trei ouă zilnic.
– Cura de 90 de ouă în 30 de zile, pentru copii între 8 şi 10 ani: Se pot administra cîte trei ouă zilnic.

Mai valoros ca oul de găină

• Oul de prepeliţă are un conţinut de colesterol de trei ori mai mic decît cel din oul de găină, grăsimi de 3 ori mai puţine, 23% proetine faţă de 16% – 17% la oul de găină. Are de 5 ori mai mult fosfor; de 7,5 ori mai mult fier; de 15 ori mai multă vitamina B2, de 6 ori mai multă vitamină B1. Conţine întregul complex de vitamine A, B, D3, E, plus calciu, zinc, sulf şi potasiu.

Articolul integral în Monitorul Expres

Comments

comments

Lasă un răspuns