Ştiri

Detalii de groază din bucătăria unui hotel

Regimul „All Inclusive” e preferat de tot mai mulţi români, fără să ştie ce se întîmplă cu adevărat în bucătăria unor hoteluri. Un bucătar şef de la un hotel de cinci stele a dezvăluit amănunte şocante despre cum se prepară hrana:

1. În general, în calitate de carne roşie se foloseşte carnea de curcan. Aceasta are o textură moale, elastică, astfel încît poate fi prăjită de mai multe ori.

2. În loc de păstrăv și alți pești, în farfurie ajunge carne de rechin. Aceasta se fierbe în apă sărată pentru a-i elimina gustul şi, practic, nu poţi să o deosebeşti cu nimic de muşchiul altor peşti.

3. Cele 50-60 kg de carne rămase din ziua precedentă se spală de sos şi a doua zi e preparată cu un alt sos, proaspăt.

4. Pike și calmarul, în bucătărie, provin din conserve, al căror conţinut este înmuiat în prealabil în bere.

5. Bucatele din cartofi predomină în meniu, întrucît sînt înalt calorice şi oferă senzaţie rapidă de saţietate şi pentru mai mult timp.

6. Resturile rămase după procesarea cărnii se folosesc la gătit. În chiftele de viţel (şi orice preparat cu carne tocată) se pun piele, plămîni de pui şi multe alte lucruri pe care, acasă, niciodată nu le mănînci.

7. Nu te grăbi să consumi gustări de noapte turceşti. Pentru a prepara 1 kg de „chiftele turcești” e nevoie de 2 ore.  Ingredientele sînt amestecate într-un cazan mare de un angajat cu picioarele încălţate în pungi de plastic.

9. Nu mînca salate cu maioneză. Se alterează cel mai rapid şi permit înmulţirea rapidă a bacteriilor.

10. Desertul. Bucăţile de tort rămase pe mese se strâng, se amestecă, iar a doua zi se decorează cu drajeuri de ciocolată, praline, fructe, creme de frişcă, fiind servite din nou la masă.

Articolul integral în nasultv.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns