Guvernul suedez finanţează un studiu despre satisfacţia sexuală a cetăţenilor săi

Îngrijorat că suedezii nu au parte de suficiente acte sexuale, guvernul dorește să analizeze activitățile din dormitor ale cetățenilor săi în cadrul unui nou studiu major. Ultimul studiu în profunzime asupra obiceiurilor sexuale ale suedezilor a fost realizat acum 20 de ani.

Unul dintre obiectivele investigației, care va fi finalizată în 2019, este de a afla dacă există vreun adevăr în rapoartele tabloidelor suedeze, conform cărora suedezii au parte de mai puţin sex decît în anii trecuţi. „Este important să se investigheze care este adevărul și, în caz afirmativ, care este motivul”, a declarat Gabriel Wikstrom, ministrul sănătăţii. „În cazul în care stresul și alte probleme de sănătate afectează viaţa sexuală a suedezilor, aceasta este o problemă politică”.

Tabloidul Aftonbladet a publicat în 2013 un studiu pe 3.000 de persoane, care a constatat că actul amoros este în declin în Suedia, o țară a libertăţii sexuale.

Ministerul a luat act de acest studiu, dar a mărturisit că sondajul nu a fost suficient de științific pentru a fi utilizat în politicile guvernamentale. Wikstrom a declarat că guvernul suedez condus de social-democraţi are nevoie de o mai bună informare asupra obiceiurile sexuale ale oamenilor pentru a-şi ghida politicile legate de sănătatea sexuală și reproductivă. „Sexul este un domeniu care influențează puternic sănătatea oamenilor, așa că nu putem vorbi doar despre lucruri, cum ar fi, de exemplu, bolile venerice, ci şi despre lucruri care sînt pozitive, despre satisfacţia sexuală”, a declarat Wikstrom pe site-ul ministerului.

Studiul va fi realizat de către Agenția de Sănătate Publică din Suedia.

Sursa: theguardian.com

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *