Acesta este burgerul vegetarian cu hemoglobină!

La New York, se mănîncă deja primii burgeri în sînge 100% vegetarieni. Burgerul miroase şi are gust de carne, dar nu conţine carne. Un întreprinzător din California tocmai a inventat primul burger cu carne falsă, dar care reproduce întocmai gustul original, fără a folosi friptura de soia.

La prima vedere are toate ingredientele unui hamburger clasic prins între două felii de pîine. Pe lîngă aspectul de burger autentic care îţi lasă gura apă. O singură diferență: este 100% format numai din legume, deci poate fi mîncat şi de către vegetarieni. Invenţia culinară a fost botezată „Burger imposibil”. Secretul este uleiul de nucă de cocos, plus arome naturale și mai ales un ingredient vedetă, care schimbă totul: hemul, o moleculă din compoziţia hemoglobinei, care dă aromă de carne în absenţa cărnii.

Excesul de carne roşie crește riscul de cancer. În 2015, Agenția Internațională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului din cadrul Organizaţiei MOndiale a Sănătăţii a sugerat că dietele bogate în carne procesată ar putea fi legate de 340.000 de decese pe an. Limitarea consumului de carne roşie previne în special riscul de cancer colorectal. Fiecare porție de 50 de grame de carne procesată consumată zilnic creşte riscul de cancer colorectal cu aproximativ 18%.

Cu aceste atenţionări care au pus omenirea pe gînduri, „Burgerul imposibil” ar trebui să aibă un succes imens.

Sursa: topsante.com

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *