Cum sună un pepene copt?

E bine să ştim cum recunoaştem un pepene bun, dulce şi zemos.

  1. La exterior, nu trebuie să fie impecabil, cel dulce nu arată perfect.
  2. Este bine să aibă pete gălbuie-portocalii. Niciodată nu alegeţi un pepene care are pete albe, e crud!
  3. Defectele de pe coajă înseamnă că albinele au polenizat de mai multe ori florile, iar pepenele va fi foarte dulce. Dar imperfecţiuni nu înseamnă crestături!
  4. Potrivit specialiştilor, pepenii alungiţi sînt mai zemoşi, în timp ce un pepene rotund va fi mai dulce.
  5. Este recomandat să alegeţi un pepene mediu, însă foarte greu raportat la dimensiuni.
  6. Dacă codiţa este uscată înseamnă că pepenele este copt şi dulce, dar vechi. În schimb, dacă are o codiţă verde înseamnă că a fost cules recent şi poate fi foarte bun.
  7. Pepenele natural are seminţe groase, negre, cel cu seminţe mici, albe, e un pepene injectat, forţat să se coacă rapid.
  8. Un pepene copt, sună grav, cu ecou, a gol, atunci cînd e ciocănit cu degetele. Un pepene crud sună a plin, sec. Exersaţi pe mai mulţi pepeni, veţi observa diferenţa şi încercaţi să nu uitaţi sunetul pînă anul viitor.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *