Mame şi copiiSănătatea familieiŞtiri

Au apărut superpăduchii rezistenţi la tratamente

Au mai rămas puţine zile pînă va suna clopoţelul. Elevii se vor întoarce la şcoală, adică în comunităţi în care un focar de păduchi se răspîndeşte cu uşurinţă. Mai nou, după superbacterii, în SUA se vorbeşte tot mai des de superpăduchii rezistenţi la tratamentele obişnuite.

Dr. Arefa Cassoobhoy explică: „Datorită unei mutaţii genetice, superpăduchii sînt rezistenţi la tratamentele care se găsesc în comerţ. Dar pot fi ucişi de medicamente prescrise de medic”. Dr. Patricia Quinlisk, directo medical la Direcţia de Sănătate Iowa arată că „Aceşti superpăduchi nu sînt diferiţi faţă de cei comuni, doar că au devenit rezistenţi la unele medicamente”.

Medicii sfătuiesc părinţii să respecte următorii paşi pentru eliminarea superparaziţilor:

1. Începeţi tratamentul cu un şampon, loţiune sau cremă contra păduchilor.

2. Pieptănaţi părul copilului cu un pieptene pentru păduchi.

3. După 12 ore, verificaţi dacă au rămas păduchi. Dacă da, aceştia ar putea fi superpăduchi.

4. Mergeţi la medicul specialist şi cereţi o rețetă.

5. După ce aţi aplicat tratamentul, verificaţi din nou părul copilului în fiecare zi, timp de două săptămîni. De cele mai multe ori, va fi nevoie de un al doilea tratament.

6. Spălaţi hainele, lenjeria de pat cu apă caldă și uscaţi-le la temperaturi ridicate. Lucrurile care nu pot fi spălate, ca de exemplu jucăriile de pluş, puneţi-le într-o pungă de plastic etanșă timp de două săptămîni.

Sursa: webmd.com

Comments

comments

Lasă un răspuns