Record la J.O.: 450.000 de prezervative distribuite sportivilor

La Jocurile Olimpice de la Rio 2016, numărul de prezervative distribuite celor 10.500 de sportivi a fost de 450.000, ceea ce înseamnă aproximativ 42 de bucăţi per persoană. Numărul este de trei ori mai mare decît cel de la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012.

Femeile au primit 150.000 de prezervative, nemaifiind marginalizate, ca în ediţiile precedente. Această măsură demonstrează angajamentul ţării gazdă în prevenirea bolilor cu transmitere sexuală, în special SIDA. Pe perioada competiţiei, Brazilia s-a confruntat şi cu un focar major de Zika, virus care poate fi transmis în timpul actului sexual. „Brazilia încurajează sexul sigur, iar sportivii trebuie să dea un exemplu oamenilor. Ei vor avea un rol important în lupta împotriva SIDA”, a subliniat purtătorul de cuvînt al Comitetului Olimpic, cu puțin timp înainte de deschiderea olimpiadei. De asemenea, el a mărturisit că măsura e binevenită deoarece „mulți sportivi care vin la Jocurile Olimpice nu au acces la prezervative și trebuie să şi le aducă de-acasă”.

Sportivii s-au aprovizionat cu prezervative de la cele 41 de ATM-uri instalate în satul olimpic. Ministerul brazilian al Sănătății a continuat, de fapt, tradiția asigurării de prezervative particpanţilor la J.O., iniţiativă care a fost inaugurată la Barcelona, în 1992.

Sursa: sciencesetavenir.fr

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *