Englezoaicele cunosc mai bine anatomia genitală a bărbaţilor decît pe a lor

Aproape jumătate dintre femeile din Marea Britanie nu cunosc anatomia de bază a aparatului reproducător feminin. Dintre cele 1.000 de femei chestionate, doar jumătate ar putea localiza vaginul pe o planşă anatomică şi mai puțin de o treime ar putea numi corect șase părți diferit ale aparatului genital feminin.

Una din șapte femei nu a putut numi nici măcar un singur tip de cancer genital din cele cinci: ovarian, uterin, de col uterin, vaginal și vulvar, în ciuda celor 21.000 de cazuri noi diagnosticate în Marea Britanie în fiecare an. Femeile cu vîrste de peste 65 de ani au avut cele mai puţine cunoştinţe. Mai mult de 3 din 4 femei din această grupă de vîrstă nu pot recunoaşte corect anatomia feminină.

Cu toate acestea, atunci cînd a fost vorba de anatomia masculină, 70% dintre femei au făcut identificări corecte ale penisului şi testiculelelor.

Cifrele provin dintr-un studiu care marchează o campanie de conştientizare cu privire la cancerul ginecologic în Marea Britanie. „Cunoașterea corpului este vitală începînd cu momentul în care fetele încep să experimenteze pubertatea, prima lor experienţă sexuală, maternitatea și în cele din urmă, menopauza. Lipsa de cunoștințe de bază despre corpul feminin este extrem de îngrijorătoare”, spune Tracie Miles, specialist la un centru de informaţii despre cancerul genital. „Cum să ne aşteptăm ca femeile să observe schimbările neașteptate ale vaginului sau vulvei, dacă nu ştiu la ce să se uite?”

Este un fapt dovedit că diagnosticarea precoce a cancerului la femei poate salva vieţi, prin urmare, nu este niciodată prea devreme pentru a începe educarea tinerelor fete cu privire la corpurile lor prin conversații sincere, oneste, fără jenă sau subiecte tabu”.

Sursa: independent.co.uk

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *