Terapia cu plasturi naturali
Un plasture mic, invizibil sub haine, plasat pe locul dureros, ne poate scăpa de cea mai cumplită durere. Nu este o invenţie recentă, încă de pe vremea romanilor, medicii îşi tratau astfel pacienţii, numai că pe atunci se folosea pînza în locul leucoplastului.
Însă substanţele care acţionau direct pe piele erau aceleaşi: leacurile naturale. Celebrul medic Galen a descris pregătirea plasturilor din sucuri vegetale, ierburi mărunţite şi cernute şi i-a folosit în profilaxia şi rezolvarea multor afecţiuni. Medicina chinezească a dezvoltat plasturii naturişti, prescriindu-i în special pentru durere, dar şi în tratarea unor boli grave. Astăzi, găsim plasturi pentru slăbit, antireumatici, calmanţi, detoxifianţi şi pentru reechilibrare energetică.
Un medicament care se lipeşte de piele
Sîntem obişnuţi cu plasturii cu leucoplast şi rivanol cu care ne protejăm rănile, dar plasturii medicinali sînt altceva. Au rol de medicament, fiind de fapt un pansament care conţine o pastă pe bază de substanţe naturale, prafuri, extracte şi uleiuri din plante. Pasta se pune pe o bucăţică de pînză de bumbac şi se aplică pe zona cu probleme. Acest plasture poate fi purtat ziua întreagă, efectul menţinîndu-se atîta timp cît plasturele este în contact cu pielea. Se administrează numai extern, plantele din componenţa plasturelui difuzînd prin piele substanţele active pînă la nivelul zonei bolnave, unde îşi exercită efectul terapeutic. La aceste plante, care acţionează ţintit asupra organului afectat, se adaugă şi plante care au ca rol mărirea capacităţii de difuziune la nivel tegumentar. De obicei, plasturele medicinal rămîne lipit de piele un timp mai îndelungat, fără ca tegumentul să aibă de suferit. Plasturele nu stînjeneşte şi nu se vede sub haine.
Chinezii folosesc plasturii naturişti în special pentru tratarea afecţiunilor dermatologice (zona Zoster, herpes, escare), osteomielită, ulcere varicoase, lumbago, poliartrită reumatoidă. În reumatism, prin eliberarea lentă a substanţelor active din plante, plasturele calmează durerea şi reduce inflamaţiile. În cazul nodulilor de orice fel, plasturele „trage“ nodulii, în timp, aceştia se diminuează şi dispar. Plasturele poate fi folosit cu succes şi împotriva infecţiilor. Plasturii ajută persoanele cu circulaţie deficitară, insomniacii, extenuaţii, pe cei cu probleme de greutate şi celulită şi pe oricine doreşte să aibă grijă de propria sănătate. Tractul digestiv este curăţat de deşeuri, la fel ficatul, rinichii şi sîngele, dependenţa de nicotină, alcool, cafea se diminuează, sporeşte imunitatea generală.
1. Dureri. Un simplu plasture calmant, aplicat în orice zonă a corpului, s-a dovedit de un real ajutor pacienţilor cu cancer, dar şi celor cu afecţiuni manifestate prin dureri mari. A intrat pe lista medicamentelor gratuite pentru bolnavii de cancer. Pentru bolnavii cărora pastilele le provoacă greaţă sau pentru cei care nu pot face tratament injectabil, plasturele este soluţia ideală.
2. Menopauză. Deficitul de hormoni estrogeni poate fi remediat prin aplicarea de plasturi, în cazul femeilor aflate la menopauză.
3. Afecţiunile umerilor. Pentru aceste probleme există bustiere cu plasturi din plante.
4. Cancer de sîn. Sutienul cu plasturi este indicat în mastoza chistică şi în cancerul mamar. Se poartă tot timpul, înlocuind sutienul obişnuit. Plasturele conţine plante chinezeşti supuse unor procese speciale de prelucrare.
5. Detoxifiere. Există şi plasturi detoxifianţi care extrag toxinele, resturile metabolice şi metalele grele direct din sistemul limfatic. Se produce o dilatare a vaselor de sînge din zona respectivă şi se stimulează punctele de presopunctură, de aceea cel mai bun loc de aplicat este talpa piciorului. Efectul se observă atunci cînd plasturii îşi schimbă culoarea alb-gălbuie şi devin negru-gri, indicînd absorbţia toxinelor. Plasturii detoxifianţi chinezeşti conţin oţet de bambus, ciuperca Agaricus, sevă de eucalipt, minerale şi Saururus Chenesis, prima plantă care a crescut în Hiroshima după explozia bombei.
6. Slăbit. O nouă metodă de slăbit se bazează pe plasturi cu ceai verde. Aceştia acţionează asupra metabolismului, scad pofta de mîncare şi accelerează arderea grăsimilor. Ceaiul verde este un puternic antioxidant, protejînd chiar şi de cancer şi boli cardiovasculare. Plasturele se aplică dimineaţa, pe umăr, şi se poartă întreaga zi. De la o aplicare la alta, trebuie schimbat locul. Plasturii de slăbit pot conţine şi alte ingrediente, cum ar fi extractul de Garcinia, care încetineşte formarea de zaharuri, prevenind apariţia senzaţiei de foame. Nu este recomandată folosirea plasturilor în caz de sarcină, alăptare, diabet, sensibilitate la iod, tensiune ridicată sau tiroidă.
7. Reumatism. În farmacii, găsim plasturi antireumatici cu ardei iute, recomandaţi persoanelor care suferă de reumatism, lumbago, sciatică, cu dureri musculare sau ale încheieturilor. Plasturele se poartă o zi întreagă şi diminuează durerile. Înainte de a aplica plasturele, pielea trebuie curăţată şi uscată. Apoi, acesta se pune pe locul dureros, prin presare uniformă. Ca să aibă efect, trebuie ţinut o zi întreagă. Prin difuzarea lentă a mentolului şi a camforului, plasturele calmează durerea şi reduce inflamaţiile reumatice. Stimulează circulaţia sanguină, alină durerile provocate de artrită.
8. Acnee. Există plasturele electric high-tech, care, odată intrat în contact cu pielea, eliberează o sarcină electrică despre care se spune că e capabilă să distrugă bacteria răspunzătoare de apariţia coşurilor. Plasturele mai conţine şi acid salicilic, care înlătură celulele moarte care blochează foliculii şi acid azelaic, care omoară bacteriile din porii firelor de păr. Un plasture vindecă un singur coş, dar rezultatele sînt sigure după doar trei zile de tratament, timp în care e purtat doar pe durata nopţii.
9. Fumat. Pentru cei care vor sa renunţe la fumat există plasturi cu nicotină.
10. Plasturele negru din Tibet. Călugării lama din Tibet, Mongolia şi China folosesc pentru vindecarea diverselor boli şi întărirea organismului aşa-zişii plasturi negri. De exemplu, persoanele care suferă de bronşite cronice şi nu pot sta în ger şi umezeală, cu ajutorul acestor plasturi minune pot petrece o zi întreagă afară pe timp de iarnă. Plasturii se poartă pe piept şi pe spate. Plasturele negru este un leac folosit nu numai pentru combaterea răcelii, ci şi a durerilor de tot felul. Aplicat pe zona dureroasă, plasturele relaxează şi alină durerea în cel mult 24 de ore. Pielea trebuie să fie perfect curată. Înaintea aplicării acestui plasture, se face o frecţie cu oţet aromat.
Plasturele acţionează ca o compresă ce încălzeşte, extrage răul şi vindecă. Extrage toxinele şi microbii. Uneori, sub plasture se formează o veziculă mare, plină cu lichid, alteori doar mici băşicuţe, ca la urzicătură. Mărimea veziculelor cu lichid depinde de gravitatea bolii şi de intensitatea durerii. După îndepărtarea plasturelui, veziculele cu lichid se resorb în scurt timp. Orice boală ar avea, pacientul care poartă plasturi negri pot fi siguri că boala nu va recidiva. Aplicat pe călcîiul piciorului stîng, plasturele vindecă guturaiul.
Principala componentă a acestui remediu este nămolul negru de pe fundul lacurilor. Nămolul poate fi înlocuit cu bălegar de cal, lăsat să fermenteze. După înlăturarea plasturelui, se spală locul cu apă la temperatura camerei şi se unge cu ulei de măsline. În cazul unor infecţii, pustule sau eczeme, nu se poate folosi plasturele negru, dar se recomandă compresa cu nămol şi sare de bucătărie, în părţi egale. După numai o zi, eczemele se vor usca, iar după trei zile vor dispărea, tenul rămînînd curat şi vindecat.
11. Plasturele alb. Este un remediu folosit în vechea Scoţie. Se foloseşte imediat după preparare. Ingredientele (în cantităţi egale) sînt: colofoniu (sacîz), ceară albă de albine şi osînză proaspătă de porc, chiar din ziua sacrificării porcului. Într-un vas mai mare se fierbe apa, iar într-altul, ceva mai mic, pus deasupra, se topesc şi se amestecă ingredientele. Întîi se topeşte ceara, amestecînd continuu cu o lingură de lemn. Apoi, se adaugă colofoniu pulbere fină şi grăsimea tăiată bucăţele. După ce componentele s-au topit, se ia oala de pe foc. Se continuă omogenizarea, apoi amestecul se întinde peste tifon pus în opt straturi. Grosimea unguentului trebuie să fie de 4 mm.
Remediul este imbatabil în tratamentul furunculelor, pecinginelor, a diverselor boli de piele cu formare de cruste. Plasturele alb se aplică pe locul afectat pentru trei zile. Cînd se îndepărtează tifonul, o dată cu el se ia coaja, rămînînd o piele de culoare roz. După circa două săptămîni pielea vindecată capătă aspectul şi culoarea normală. Durata tratamentului depinde de gravitatea şi de natura afecţiunii.
12. Plasturi cu holograme. Cea mai nouă aplicaţie cu plasturi s-a dezvoltat în domeniul medicinei cuantice. Revoluţionarele remedii se numesc holograme energetice şi se găsesc deja şi în România. Arată ca nişte timbre transparente şi se aplică pe piele în locul dureros. Nu există alte medicamente sau substanţe chimice în aceste produse, cu excepţia hologramei groase de cîţiva microni. Destinate să uşureze durerea de orice fel, în multe cazuri pe loc, cipurile holografice transparente folosesc vibraţii energetice care acţionează după principiul acelor în acupunctură.
13. Plasturele românesc. Fizicianul român Ancu Dincă a inventat nişte plasturi care echilibrează energia din organism cu ajutorul cristalelor din 40 de plante. Aceste cristale sînt activate în contact cu un biocîmp anormal, asa cum e cel dintr-un organ bolnav. Efectul este dublu: energia negativă este inhibată, iar energia internă, forţa vitală a fiecărui organism, este pusă la treabă. Prin acţiunea plasturilor, bolnavii au constatat că afecţiunea a stagnat, s-a ameliorat sau chiar s-a vindecat. Rezultate s-au obţinut în cazuri de noduli sau cancer la sîn, chisturi ovariene, hipertensiune, leucemie, hepatita C, infertilitate. O categorie specială de plasturi creaţi pe baza efectului Ancu Dincă neutralizează radiaţiile nocive ale computerelor, telefoanelor mobile, televizoarelor, pilonilor de telefonie mobilă, cuptoarelor cu microunde, staţiilor radio, transformatoarelor de energie electrică.
Articolul integral în monitorulexpres.ro