Carne şi brînză cu E. coli în patru judeţe

Inspectorii ANSVSA au găsit bacteria E. coli în produse alimentare din patru judeţe. În perioada 5-16 septembrie, au făcut controale în abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri şi dozatoare de lapte din Bucureşti, Cluj, Călăraşi, Botoşani, Iaşi, Timiş, Caraş-Severin, Gorj, Brăila, Galaţi, Satu Mare, Covasna, Braşov, Suceava, Vaslui, Giurgiu, Maramureş, Neamţ, Vrancea, Dolj, Buzău, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Bacău, Alba şi Vâlcea.

Probele de carne au fost recoltate din carcasă bovine, carne tocată ovină, carne tocată vită, pastă de mici amestec, hamburger de mînzat, pulpă mînzat, pastramă din pulpă de vită, cîrnaţi de casă amestec, antricot bovină) şi lapte şi produse din lapte (telemea oaie, telemea vacă, lapte crud vacă, caşcaval, lapte crud capră, smîntînă, caş proaspăt, brînză proaspată de vaci, iaurt de vacă, brînză telemea de capră).

Potrivit comunicatului de presă al ANSVSA, bacteria E. coli a fost depistată în 4 probe prelevate din:

– mici (amestec vită/oaie), restaurant, judeţ Giurgiu

– caş proaspăt, centru prelucrare lapte, judeţ Vaslui

carne tocată vită, carmangerie, judeţ Iaşi

– carcase de ovine (test de sanitaţie), abator, judeţ Timiş

Articolul integral în edumedical.ro


Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *