Ştiri

Cele mai sănătoase naţiuni de pe glob

Un studiu publicat în revista medicală The Lancet a dezvăluit topul ţărilor cu cea mai sănătoasă populaţie. Cercetarea a fost finanţată de Bill & Melinda Gates Foundation.

Studiul masiv a pornit în urma unei colaborări ce a durat 10 ani, bazîndu-se pe distribuţia bolilor la nivel global,” a declarat Bloomberg. Pe primul loc s-a clasat Islanda, iar Marea Britanie s-a situat pe locul cinci, SUA pe 28. Pe ultimul loc, al 188-lea, se află Republica Centrafricană, Somalia, Sudanul de Sud, Nigeria şi Ciad.

Analizele noastre au subliniat importanţa sursei de venit, educaţia şi fertilitatea ca indicatori pentru îmbunătăţirea sănătăţii”, a declarat autorul studiului.

România s-a situat pe locul 74, după Bosnia şi Herţegovina şi înainte de Azerbaijan. Stăm mai bine decît Emiratele Arabe Unite, Brazilia, Qatar, China, Turcia, Maroc, Thailanda, Ucraina, Rusia, Bolivia, Filipine. Moldova e pe locul 80, Bulgaria pe 67. Printre cele mai răspîndite afecţiuni cu care se confruntă românii se numără tuberculoza, alcoolismul şi fumatul.

Clasamentul integral poate fi vizualizat aici

Articolul integral în descopera.ro

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns