Plante medicinaleTViaţă intimă

Tuberoza, planta seducţiei

Tuberozele, originare din America Centrală, erau folosite de vracii azteci pentru proprietăţile lor antiinflamatorii şi antispasmodice. În Franţa, circulă o legendă care spune că fetele nu trebuie să miroasă aceste flori prea mult timp pentru că vor deveni prea romantice. În India, tuberozele sint considerate misterul nopţii din aceleaşi motive. Uleiurile obţinute din această floare sînt considerate foarte preţioase pentru proprietăţile lui curative. Tuberozele sau capacitatea lor de a induce stări emoţionale profunde. Aduc o stare de linişte atît corpului, cît şi minţii.

Mult mai scump decit uleiurile de trandafiri, uleiul esenţial pur de tuberoză este greu de găsit şi foarte scump. Peste 3.500 de kilograme de flori sînt necesare pentru a produce 1 kilogram de ulei esenţial. Parfumul de tuberoze este considerat a fi un bun tratament în lupta împotriva frigidităţii, fiind foarte eficient şi afrodisiac, componentele specifice ale acestui ulei esenţial sînt responsabile cu stimularea sentimentelor şi a libidoului.

S-a demonstrat ştiinţific că uleiul de tuberoze aducea pacea interioară, reduce tensiunea, este un bun sedativ. Masajul cu ulei esenţial de tuberoză diluat ajută foarte mult la îmbunătăţirea circulaţiei sîngelui în organism.

Comments

comments

Lasă un răspuns