Aparatul digestivBoliImunitateŞtiri

Tratament care învinge tuberculoza rezistentă

Mare descoperire în medicină: un nou tratament pentru pacienții diagnosticați cu tuberculoză rezistentă la medicamente a înregistrat o rată de succes de 82%.

Potrivit concluziilor cercetării, subiecţii din nouă țări africane au răspuns remarcabil de bine la tratamentul care trebuie urmat timp de nouă luni. Dintre cele 1.006 persoane diagnosticate cu tuberculoză, rezistentă la rifampicină, medicament specific pentru tratarea acestei afecțiuni, 734 au fost declarați complet vindecați, iar în 87 dintre cazuri tratamentul părea să producă o ameliorare a stării de sănătate. Dintre pacienții rămași, 54 nu au răspuns la tratament, 49 nu au fost de găsit pentru a le fi urmărită evoluția, iar 82 au murit.

Noul tratament a fost declarat o mare descoperire în lupta contra tuberculozei rezistente la medicamente de către Paula I Fujiwara, director științific al Uniunii Internaționale Împotriva Tuberculozei și a Bolilor de Plămîni. „Aceste rezultate au fost replicate în diverse împrejurări, cu un număr mai mare de pacienți arătînd în mod concludent că este cel mai eficient tratament descoperit pînă acum”, a spus omul de ştiinţă.
La acest studiu, Uniunea a lucrat alături de Institutul de Medicină Tropicală din Antwerp, Belgia, Institutul Științific San Raffaele din Milano și cercetători locali.
Anul trecut, 1,8 milioane de persoane au decedat în urma tuberculozei, boală cauzată de un bacil care infectează plămînii. Mai mult cu 300.000 de cazuri față de anul 2014, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. Tot în 2015, 10,4 milioane de persoane au fost infectate cu tuberculoză, față de 9,6 milioane în 2014.

Aproape o jumătate de milion de oameni au fost diagnosticați cu tuberculoză multidrog rezistentă, aproape jumătate din cazuri fiind înregistrate în India, China și Federația Rusă.

În ultimii 15 ani, rata mortalității cauzată de tuberculoză a scăzut cu 22%, însă această boală a continuat să fie, și în 2015, una dintre principalele zece cauze de deces.

Articolul integral în agerpres.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns