Masajul cu lingura întinereşte tenul

Femeile caută diverse modalități de a întîrzia apariția semnelor îmbătrînirii pielii. Din fericire, s-a dovedit că există anumite obiceiuri și tratamente care ajută la menținerea tinereţii pielii.

Multe persoane nu își permit proceduri scumpe, dar aceasta e ieftină și simplă. Este vorba despre un masaj facial cu lingura care se concentrează asupra anumitor părți ale feței pe care apar semnele timpurii ale îmbătrînirii. Acest tratament, recomandat de un make-up artist german, René Koch, a devenit deja o parte componentă a rutinei de înfrumusețare a numeroase femei din întreaga lume.

Principalele beneficii sînt: elimină lichidele reținute în țesuturi, reduce cearcănele și pungile de sub ochi, elimină toxinele, stimulează circulația, oferă elasticitate și fermitate pielii, previne și diminuează ridurile, reduce inflamațiile.

Masajul facial cu lingura nu necesită mai mult de 10 minute pe zi. Rezultatele depind de tipul de piele al fiecărei femei în parte, astfel că unele persoane încep să observe o schimbare mai devreme decît altele.

Ai nevoie de: două linguri. alcool sanitar, o cană de apă rece, cuburi de gheață, o cană de ulei de măsline.

  1. Curăță orice urmă de machiaj și de produse cosmetice de pe față.

  2. Dezinfectează lingurile în puțin alcool sanitar și înmoaie-le într-un pahar de apă cu gheață timp de cîteva minute.

  3. După ce s-au răcit, pune lingurile pe pleoapele superioare și ține-le așa timp de aproximativ 15 secunde.

  4. Răcește iar lingurile și repetă acest pas de cinci ori.

  5. Repetă procesul cu pleoapele de jos pentru a trata pungile de sub ochi și cearcănele.

  6. După ce ai terminat această primă parte a masajului, pune lingurile într-un vas cu ulei de măsline cald, la o temperatură suportabilă pentru pielea ta.

  7. Ține-le acolo timp de cîteva secunde, apoi masează liniile principale ale feței: de la vîrful nasului către tîmple și linia părului, pe suprafața pleoapelor, dinspre colțul interior către cel exterior, de-a lungul pomeților, în zona T și pe fiecare parte a nasului, dinspre bărbie în sus, de la baza gîtului către bărbie.

  8. Repetă mișcările cu lingura de 5-10 ori pe fiecare zonă a feței. Pentru rezultate optime, ai grijă ca lingura să fie unsă bine cu ulei.

  9. După aplicarea tratamentului, așteaptă 5 minute, apoi clătește-ți pielea cu apă caldă.

Ideal ar fi să masezi fiecare zonă timp de 1-2 minute. La început poți să petreci mai puțin timp și să mărești treptat durata.

Acest masaj facial poate fi realizat în orice moment al zilei, în fiecare zi. Însă pentru rezultate optime, e recomandat chiar înainte de culcare.

Articolul integral în dozadesanatate.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *