Urda-vacii, plantă afrodisiac

Urda-vacii este o plantă din familia verzei. Se întîlneşte pe marginea drumurilor, prin păşuni sau ca buruiană dăunătoare în culturi. De origine europeană, urda-vacii a ajuns astăzi să populeze aproape toată planeta, cu ecepţia zonelor foarte calde şi a celor prea reci. Planta are utilizări fitoterapeutice restrînse.

Infuzia din planta proaspătă, culeasă în timpul înfloritului, are proprietăţi diuretice. Se foloseşte ca adjuvant în incontinenţa urinară a copiilor şi adulţilor (enurezis, cistite, prostatite, diabet insipid, paralizii care afectează vezica urinară). Preparatul se obţine dintr-o linguriţă cu plantă opărită şi o cană cu apă.

Extractele se prepară dintr-o linguriţă de plantă la 250 ml de lichid.

Sucul obţinut din stoarcerea plantei proaspete, administrat intern (50ml/zi 7-15 zile), ameliorează acneea. Se administrează zilnic, timp de o săptămînă sau două, cîte 50 de mililitri pe zi.

Infuzia cu apă sau vin roşu stimulează apetitul sexual. Pentru a obţine o băutură afrodisiacă, fierbeţi o cană cu vin roşu. Puneţi în lichidul fierbinte o linguriţă cu frunze proaspete de urda-vacii. După ce beţi, în scurt timp, apetitul sexual va fi la cote înalte.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *