Uleiul de tămîie nu lasă cancerul să se declanşeze
Uleiul de tămîie este derivat din arborele de Boswellia şi are o lungă istorie în mitologie și medicina populară. În Biblie, tămîia este unul dintre cele trei daruri oferite de magi pruncului Iisus, probabil din cauza puterilor sale de vindecare.
Se ştie că tămîia ajută în controlul hemoragiilor, accelerarea procesului de vindecare a rănilor, îmbunătăţirea sănătăţii orale, combaterea afecțiunilor inflamatorii, cum ar fi artrita, și îmbunătățirea sănătății uterine. Utilizarea cea mai promițătoare ar fi în tratarea cancerului.
Tămîia conține acid boswellic, care ar putea ajuta la combaterea inflamației, proces cheie prin care organismul luptă împotriva infecțiilor. Acidul boswellic inhibă 5-lipooxigenaza, o substanță chimică implicată în procesele inflamatorii. Cercetătorii au descoperit că acidul boswellic ar putea viza radicalii liberi şi citokinele, ambele implicate în inflamaţii. Numeroase studii au legat inflamaţiile de cancer. Prin perturbarea proceselor inflamatorii, tămîia ar putea opri cancerul înainte de a începe boala.
Uleiul de tămîie ar putea ataca direct numai celulele canceroase, în condiţiile în care cele mai multe tratamente pentru cancer ucid şi celulele sănătoase.
Un studiu al cancerului de vezică urinară din 2009 a descoperit că uleiul de tămîie a vizat celulele canceroase, dar nu a distrus celulele sănătoase. Un studiu de 2015 a constatat efecte similare în cancerul de sîn. Cercetătorii au descoperit că uleiul de tămîie ar putea distruge celulele cancerului de sîn, perturbînd chiar şi creşterea celulelor canceroase viitoare.
Rezultatele acestor studii oferă speranța că uleiul de tămîie ar putea combate unele forme de cancer, fără a pune viaţa în pericol. Cercetările se află încă în stadiu incipient.
Discutați cu un medic înainte de a încerca tămîia sau uleiul esențial de tămîie ca tratament adjuvant. Uleiul trebuie diluat în apă în raport de 10 părţi apă la una de ulei de tămîie. Se poate îndulci cu miere. Se recomandă să se limiteze aportul la doar cîteva picături pe zi. Pentru piele, uleiul esențial poate fi diluate cu ulei de măsline.
Atenţie! Femeile gravide, cele care alăptează, persoanele care au antecedente de reacții alergice sau au un sistem imunitar slăbit, ar trebui să evite folosirea acest remediu.
Sursa: medicalnewstoday.com