Cele 3 tipuri de medicamente care te pot duce la Urgență

Un studiu realizat de cercetătorii americani arată că trei tipuri de medicamente sînt responsabile pentru aproape jumătate din cazurile care se prezintă la departamentul de urgenţă, din cauza efectelor secundare ale acestora.
Între 2013 și 2014, 46,6% dintre urgențele cauzate de tratamente medicamentoase au fost provocate de trei tipuri de medicamente: anticoagulante (17%), antibiotice (16,1%) şi antidiabetice (13,3%), conform unui studiu al Centrului de Control şi Prevenire a Bolilor din SUA.

Constatarea cercetătorilor a venit în urma analizării a 42.585 de cazuri, între 2005 și 2014, din 58 de departamente de urgență. Cele mai frecvente efecte secundare constatate au fost: sîngerare în 80% din cazurile de urgență legate de anticoagulante, reacții alergice legate de antibiotice (18,2%), hipoglicemie cu efecte neurologice în 47% din cazurile de urgență legate de diabet.
Potrivit raportului, pacienţii cei mai vulnerabili au peste 65 de ani şi înregistrează o rată a efectelor adverse care duc la spitalizare de șapte ori mai mare decît celelalte categorii de vîrstă.

Sursa: medisite.fr

Comments

comments