Cum să fierbi legumele fără să pierzi nutrienţii?

Prepararea legumelor prin fierbere nu este cea mai bună metodă de gătit.

Prin scufundarea acestora în apă clocotită, puteți anula pînă la 50% din substanțele nutritive vegetale, aceasta deoarece unele vitamine sînt solubile în apă (vitaminele B și C, în special). O alternativă sănătoasă este găsitul la aburi.

Dar se poate găti sănătos şi în cratiţă. Pentru ca apa să absoarbă cele mai multe substanțe nutritive din legume, soluţia este:

  • legumele să nu fiarbă prea mult timp
  • să se reducă la minimum timpul de preparare
  • să se utilizeze cantități mici de apă
  • focul să fie lent
  • legumele să fie tăiate în bucăţi

Chiar dacă uitaţi de această metodă, nu e grav. În fond, e mai bine să mănînci legume cu numai 50% nutrienţi decît să nu mănînci legume deloc.


Sursa: medisite.fr

Articole din aceeași categorie:

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *