Remedii pentru pori măriţi

Porii măriți reprezintă o problemă estetică a femeilor, dar și a bărbaților. Pe lîngă faptul că dau tenului un aspect bolnăvicios, porii măriți tind să se înfunde foarte ușor, cauzînd apariția punctelor negre.

Pînă în prezent, specialiștii nu știu de ce porii se pot mări. Moștenirea genetică, schimbările hormonale și producția excesivă de sebum reprezintă cauze posibile.

Vestea bună este că există numeroase tratamente pentru a remedia porii măriți, curățîndu-i în profunzime astfel încît să evităm acneea.

1. Pulpă de roșie. Pulpa de roșii proaspăte, fără sîmburi, se aplică pe față. După 10 minute, se clătește cu apă caldă.

2. Albuș de ou și portocale. Albușul unui ou bătut se combină cu sucul unei portocale. Se întinde pe faţă, după ce s-a uscat, se clătește cu apă caldă.

3. Sare și smîntînă. Se amestecă o lingură de smîntînă cu o linguriță de sare și se aplică pe piele cu mișcări circulare. După 20 de minute, se clătește cu apă caldă.

4. Coajă de papaya. Se freacă regiunile afectate de puncte negre cu interiorul cojilor de papaya. După 20 de minute, se clătește cu apă rece.

5. Aloe vera. Se aplică pe faţă sucul dintr-o frunză de aloe vera. După 20 de minute, se clătește cu apă caldă.

6. Ţelină. Fierbe o mînă de țelină într-o jumătate de litru de apă. Lasă infuzia să se răcească, apoi toarn-o într-o sticlă cu pulverizator. Se aplică pe piele şi se clăteşte cu apă caldă după 20 de minute.

7. Miere de albine. Aplică un strat subțire de miere pe piele. După 15 minute, se clătește cu apă caldă.

Pe lîngă aplicarea remediilor, trebuie să adopți o rutină adecvată de curățare a feței, în fiecare dimineață și seară.

Articolul integral în dozadesanatate.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *