BoliMame şi copiiOchiiŞtiri

Telefoanele strică ochii copiilor

Numărul elevilor din Japonia cu probleme de vedere a atins un nivel record în anul 2016, ca urmare a creșterii timpului petrecut în fața ecranelor.

Odată cu răspîndirea telefoanelor inteligente, a jocurilor video și a altor dispozitive, copiii s-au obișnuit să privească lucrurile de aproape.

Procentul elevilor a căror acuitate vizuală este cotată la 1.0, un nivel considerat sănătos după sistemul de măsurare din Japonia, este de 31,46% la copiii din școlile elementare, de 54,63% la cei din primii ani de liceu și de 65,98% la elevii din anii terminali de liceu, potrivit studiului anual.

Studiul a subliniat o creștere ușoară a numărului de elevi obezi, majoritatea aflați în primul an de liceu, 10,95% dintre băieți și 8,57% dintre fete, cu o greutate cu circa 20% peste medie. Totuși, studiul relevă că tendința generală de îngrășare a copiilor este în scădere în această țară.

De asemenea, în urma analizei pe 2016 s-a observat că procentul copiilor care se confruntă cu carii dentare a scăzut semnificativ.

Potrivit Ministerului Educației, schimbarea obiceiurilor reprezintă cheia pentru lupta contra aceste tendințe la nivel global.

Artiolul integral în agerpres.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns