Telefoanele strică ochii copiilor

Numărul elevilor din Japonia cu probleme de vedere a atins un nivel record în anul 2016, ca urmare a creșterii timpului petrecut în fața ecranelor.

Odată cu răspîndirea telefoanelor inteligente, a jocurilor video și a altor dispozitive, copiii s-au obișnuit să privească lucrurile de aproape.

Procentul elevilor a căror acuitate vizuală este cotată la 1.0, un nivel considerat sănătos după sistemul de măsurare din Japonia, este de 31,46% la copiii din școlile elementare, de 54,63% la cei din primii ani de liceu și de 65,98% la elevii din anii terminali de liceu, potrivit studiului anual.

Studiul a subliniat o creștere ușoară a numărului de elevi obezi, majoritatea aflați în primul an de liceu, 10,95% dintre băieți și 8,57% dintre fete, cu o greutate cu circa 20% peste medie. Totuși, studiul relevă că tendința generală de îngrășare a copiilor este în scădere în această țară.

De asemenea, în urma analizei pe 2016 s-a observat că procentul copiilor care se confruntă cu carii dentare a scăzut semnificativ.

Potrivit Ministerului Educației, schimbarea obiceiurilor reprezintă cheia pentru lupta contra aceste tendințe la nivel global.

Artiolul integral în agerpres.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *