BoliMame şi copiiPsihologieŞtiri

Copiii care ajung în închisori devin adulţi sinucigaşi

Minorii încarceraţi vor sta mai prost cu sănătatea fizică şi mintală la maturitate, faţă de tinerii care nu au stat în centre de detenţie sau de corecţie, potrivit unui nou studiu.

Toată lumea consideră că există efecte potenţial nocive ale sistemului de justiţie, dar efectele pe termen lung nu au fost cuantificate”, a spus autorul principal al studiului, dr. Elizabeth Barnert, de la Universitatea din California.

Aproximativ 1,3 milioane de copii sînt arestaţi în fiecare an. Dintre aceştia, 46% au nevoie de un anumit tip de asistenţă medicală imediată. În plus, 70% dintre copiii încarceraţi au cel puţin o tulburare psihiatrică.

Pentru noul studiu, cercetătorii au analizat datele colectate de la 14.344 participanţi, la care s-a urmărit dacă durata de încarcerare a fost legată mai tîrziu, ca adulţi, de probleme de sănătate, deficienţe funcţionale, simptome depresive şi gînduri de sinucidere.

14% au declarat că au fost încarceraţi în copilărie. Aproximativ jumătate au stat după gratii mai puţin de o lună, o treime au fost încarceraţi timp de una pînă la 12 luni, iar circa 15% au stat în aceste centre mai mult de un an.

  • În comparaţie cu subiecţii care nu au fost niciodată încarceraţi, cei care s-au aflat în sistemul de justiţie juvenilă pentru mai puţin de o lună au prezentat cu 41% mai multe şanse de a avea simptome de depresie ca adulţi.
  • Cei închişi timp de una pînă la 12 luni au avut cu 48% mai multe şanse de a avea o sănătate proastă.
  • Cei care au stat în închisori mai mult de un an aveau de aproape trei ori mai multe şanse de a avea o limitare funcţională, de peste patru ori mai multe şanse de a avea simptome de depresie şi de peste două ori mai multe şanse de a avea gînduri suicidare ca adulţi.

Un al doilea studiu a constatat că riscul pentru HIV şi SIDA e mai frecvent întîlnit în rîndul adulţilor care au stat în sistemul de justiţie juvenilă decît populaţia generală. Prevalenţa acestor factori de risc a scăzut în timp.

Concluzia oamenilor de ştiinţă este că încarcerare ar trebui să fie discutată şi în cabinetele medicilor.

Sursa: reuters.com

Comments

comments

Lasă un răspuns