Altfel de peruci, pentru femeile cu cancer

De doi ani, Julie trăiește cu un turban colorat cu breton. Un stil original, care e de fapt o alternativă la perucă, susţine tînăra franţuzoaică de 29 de ani cu cancer la sîn, care și-a pierdut părul.

2f25365a0c7ee223722fab98f94992Dorind să ajute şi alte femei cu cancer care şi-au pierdut podoaba capilară în urma chimioterapiei, ea a depus un brevet de inveţie pentru turbanul cu breton fals, a creat marca Les Franjynes și va începe vînzările în luna aprilie.

Atunci cînd, în 2015, Julie s-a îmbolnăvit, ea a lansat un blog despre sănătate, frumusețe și make-up fără păr sau sprîncene. „Mi-am dat seama că, odată cu turbanul, am regăsit senzația de styling. Asta mi-a făcut bine la moral, a avut un efect terapeutic.”

df34ca602d09e40f423eac52ba76dbJulie a descoperit un sistem prin care firele de păr sintetic să stea pe cap. A creat, de asemenea, șapte modele diferite de turban, pentru cele șapte zile ale săptămînii, cu şase culori de păr.

Printr-o campanie de crowdfunding numită „Franjynes”, a strîns 35.000 de euro. Un turban va costa circa 50 de euro. Copiii vor avea şi ei modelele lor, numite „Franjynettes”.

Sursa: 20minutes.fr

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *