Iarna avem nevoie de creme grase

Iarna, avem nevoie de o cremă specială, mai grasă, pentru protecţia tenului de temperaturile scăzute.

Hidratarea este necesară, nu şi suficientă. Dermatologii avertizează că protecţia naturală a pielii se diminuează considerabil în acest anotimp şi, prin urmare, avem nevoie de grăsimi (uleiuri) care să compenseze pierderile suferite. Din acest motiv, se impun alte formule, mai grase, care să facă faţă cu brio la frig, precum şi la aerul uscat din încăperi. Folosind aceeaşi cremă ca în sezonul cald, tenul se poate usca pînă la exfoliere, se irită şi se înroşeşte.

Deşi îngrijirea pe timpul iernii pare complicată, lucrurile nu stau deloc astfel. Cu cîteva reguli simple, poţi ţine la distanţă problemele provocate de frig:

  • curăţă delicat tenul, fără să freci pielea
  • aplică o cremă bogată în ingrediente hrănitoare şi hidrante, atît dimineaţa, cît şi seara
  • nu folosi produse de îngrijire fără alcool
  • dacă tenul este mult prea uscat, poţi folosi uleiuri de jojoba, şofrănaş, luminiţă-de-seară sau de germeni de grîu
  • dermatologii recomandă renunţarea la produsele de matifiere, care usucă pielea
  • chiar şi pielea grasă are nevoie de hidratare
  • tenul cuperozic are nevoie de creme calmante, care să-i reducă iritaţia şi să-l protejeze de frig.

Cremele dedicate acestui anotimp trebuie să conţină, pe lîngă uleiurile de protecţie, şi apă, antioxidanţi, vitamine, calciu, proteine şi minerale. Toate aceste ingrediente asigură legătura dintre celule, aduc strălucire tenului, dar şi catifelare.

Grăsimea cremelor nu trebuie să te dezarmeze, uscăciunea pielii o va absorbi imediat şi, în doar cîteva minute, vei simţi senzaţia de confort şi o piele fină la atingere.

Tot din categoria cremelor bune în perioada iernii fac parte cremele de noapte, mult mai onctuoase, care hrănesc şi aduc lipidele necesare tenului. Din acest motiv, crema de noapte intră în categoria produselor obligatorii iarna.

Articolul integral în femeia.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns