De ce bărbaţilor nu le place cu prezervativ?

Bărbaţii se lasă greu convinşi să-şi pună prezervativ pentru că nu ştiu să le aleagă pe cele cu dimensiuni potrivite, au descoperit experţii americani.

Prezervativele care nu se potrivesc cu dimensiunea penisului pot reduce semnificativ plăcerea ambilor parteneri în timpul actului sexual. Asta pentru că, spun specialiştii, se pot rupe sau pot aluneca în mijlocul acţiunii, fapt ce le determină pe multe persoane să renunţe să le mai folosească.

Cercetătorii de la Universitatea Kentucky şi cei de la Institutul Kinsey de Cercetare în Domeniul Sexualităţii au chestionat 436 de bărbaţi, cu vîrste cuprinse între 18 şi 67 de ani, în privinţa atitudinii faţă de prezervativ. Ei au aflat că 45% dintre aceştia au folosit prezervative nepotrivite ca dimensiune în ultimele trei luni. În cazul lor, riscul ca acestea să se rupă sau să alunece în timpul actului sexual este de două ori mai mare decît în mod normal. Din cei 45%, majoritatea s-au plîns că prezervativul le provoacă iritaţii. La finele studiului, oamenii de ştiinţă au observat că bărbaţii care folosesc produse ce nu li se potrivesc ca mărime se plîng de disconfort şi plăcere sexuală redusă şi renunţă la ele în cele din urmă.

Statisticile arată că bărbaţii aleg în cele mai multe cazuri prezervative cu dimensiuni mai mari decît propriul penis. De jenă sau din dorinţa de a epata, omit un detaliu esenţial: dacă prezervativul nu se potriveşte, nu se fixează perfect pe suprafaţa penisului, iar plăcerea va fi înlocuită cu disconfort.

Din acest motiv, spun specialiştii, bărbaţii renunţă la prezervativ, expunîndu-se riscului de a contracta o boală cu transmitere sexuală, iar femeile cu o sarcină nedorită.

Articolul integral în csid.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *