Sportul intensiv scade libidoul masculin

Bărbaţii dependenţi de sport ar trebui să-şi facă griji cu privire la apetitul lor sexual, dacă obişnuiesc să facă antrenamente intense, conform unui studiu american.

Cercetarea realizată la Universitatea Carolina de Nord încurajează obsedaţii de sporturi să încetinească ritmul, deoarece atunci cînd lucrează excesiv, îşi pot submina libidoul masculin.

Lucrarea a fost publicată în revista Medicine & Science in Sports & Exercise şi pune sub semnul întrebării beneficiile exercițiilor fizice. Autorii confirmă că activitatea fizică moderată este benefică. Cu toate acestea ar exista un „punct critic”, care afectează dorinţa sexuală a bărbaţilor.

Cercetătorii au studiat un grup de 1.100 bărbaţi activi fizic. Ei au fost întrebați despre intensitatea antrenamentului, durata, frecvența și nivelul libidoului şi starea generală de sănătate.

Rezultatele confirmă că bărbații care rămîn la o intensitate moderată a antrenamentului au un libidou mai mare decît cei care depun eforturi intense.

Motivul este hormonal: prea mult sport ar putea afecta testosteronul implicat în dorinţa sexuală. Cu alte cuvinte, organismul epuizat de efortul fizic intră pe modul „sleep” pentru a-şi reîncărca bateriile.

Cercetătorii cred că acest prag este subiectiv și apare în momentul în care organismul se simte epuizat.

Sursa: topsante.com

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *