Ziua Mondială fără Facebook

Pe 28 februarie se sărbătoreşte Ziua Mondială fără Facebook. Dacă doar bănuieşti că eşti dependent de reţelele sociale, acesta este momentul perfect pentru a-ţi testa nivelul de dependenţă, printr-o cură de detoxifiere de Facebook.

De ce o Zi Mondială? Facebook a devenit un reflex la birou, acasă, în pauza de prînz. Din obișnuință (sau curiozitate excesivă), ne place să ne uităm la cele mai noi poze și înregistrări video ale prietenilor, ultimele mesaje cu întîmplări fericite, anecdote amuzante sau banale. Dar uneori, această activitate creează un sentiment ciudat de disconfort, tristețe și frustrare.

Există mai multe studii privind impactul utilizării excesive a site-ului. Argumentele pro și contra nu lipsesc. Facebook ar putea ajuta la detectarea tulburărilor mintale, este util la găsirea unor persoane, ar influența comportamentul adolescenţilor. Dar, dincolo e utilitate, există problema dependenţei. Cercetătorii de la Universitatea California de Sud (SUA) au constatat că dependenţa e comparabilă cu efectele cocainei asupra creierului. Dependența de Facebook ar fi chiar mai puternică decît sexul.

Prin urmare, pașii de urmat pentru a lupta împotriva acestei dependențe virale sînt aceiași ca pentru toate celelalte vicii: terapia cognitiv comportamentală, hipnoza, acupunctura.

Sursa: topsante.com

Comments

comments

Lasă un răspuns