Tratamente cosmetice cu ulei de caise
Uleiul de caise se obţine din sîmburii de caise prelucraţi la rece. Timp de cinci mii de ani, medicii chinezi au folosit uleiul de caise în tratamentul pacienților cu diferite forme de ulcere, hemoroizi, dureri de urechi şi inflamații.
Acest ulei se utilizează ca ingredient în produsele cosmetice pentru îngrijirea pielii și a părului. Are efecte antibacteriene și antiseptice. Din acest motiv, este utilizat în tratamentul infecțiilor mai blînde sau mai complicate ale pielii.
Nu face pielea grasă, deoarece se absoarbe rapid. Este foarte potrivit pentru masaj, hidratînd pielea şi relaxînd muşchii.
Compoziţie
Conține o mare varietate de vitamine, printre care vitamina A, vitamina E, vitamina B17, dar şi acizi grași esențiali, cum ar fi acizii linoleic şi oleic.
Îngrijirea părului
Ajută la creșterea părului. În același timp, întărește firele de păr, le protejează împotriva efectelor nocive ale radiațiilor UV și le dă strălucire. După doar cîteva tratamente cu ulei de caise, părul arată mai bine și este mai rezistent la diverse influențe externe, cum ar fi pieptenele, coloranții, albire, expunerea la căldură.
Pentru tratamentul părului, cîteva picături din acest ulei sînt suficiente (aproximativ zece picături). Masează părul de la rădăcină la vîrf, înainte de fiecare spălare, lasă-l aşa timp de 15 minute, apoi spală. Pentru o creștere mai rapidă și mai puternică a părului, este necesar să freci cu acest ulei rădăcinile părului.
Masajul scalpului cu ulei de caise va preveni mătreaţa şi mîncărimile.
Dacă ai părul sănătos și vrei să-l păstrezi la fel, adaugă regulat cîteva picături de ulei de caise în balsam.
Îngrijirea pielii
Uleiul de caise este extrem de eficient în diferite probleme ale pielii:
– Riduri fine
– Acnee, coşuri dureroase
– Ulcere cutanate
– Infecții la nivelul pielii cauzate de bacterii și murdărie
– Pierderea elasticităţii pielii din cauza îmbătrînirii sau din cauza pierderii de elastină
– Arsuri solare
– Iritarea pielii datorită expunerii la vînturi puternice sau alte condiții meteorologice nefavorabile
– Reacții alergice, mîncărimi, erupții cutanate și eczeme
– Ten gras
Uleiul de caise ar trebui să fie utilizat în forma sa pură, fără a se combina cu alte tipuri de uleiuri. Se aplică zilnic. Pentru probleme mai puțin grave, o dată pe zi este suficient, pentru probleme serioase, de 2-3 ori pe zi.
Acest ulei este recomandat chiar și atunci cînd pielea este perfect sănătoasă și curată. În acest fel, rămîne protejată împotriva bacteriilor, iar procesul de îmbătrînire încetineşte.
Sursa: tophealthyhints.com