Ce să faci cu resturile de friptură de miel?

Friptura de miel e nelipsită la masa de Paște. Dar cu bucăţile rămase ce faci? E nevoie de inspirație atunci cînd vine vorba de orice resturi. Iată două rețete care recuperează bucăţile de carne rămase.

Mielul nu este doar alegerea perfectă pentru masa de prînz de Paşte, dar e şi o carne versatilă, care poate fi transformată cu ușurință în diferite feluri de mîncare.

Miel cu curry. Ceapa fin tocată se prăjește uşor, la foc mediu, cu o lingură de ulei vegetal. Se dă prin răzătoare o bucată de ghimbir proaspăt decojită şi doi căţei de usturoi. Se amestecă împreună și se fierb. Adaugă o lingură de ulei şi o lingură de pudră de curry. După aproximativ un minut, se adaugă 350 g de resturi de friptură de miel tăiate cuburi. Se amestecă, apoi se adaugă 250 ml sos.

Miel cu orez. Adaugă peste bucăţelele de carne de miel o lingură de bulion și cîteva roşii Cherry și fierbe ușor totul pînă cînd lichidul se reduce. Se amestecă apoi cu o lingură de iaurt grecesc şi o lingură de coriandru proaspăt tocat fin. Se servește cu orez.

Roast-Lamb-Tacos-with-Spicy-SlawTacos de miel. Se încinge o lingură de ulei vegetal într-o tigaie mare și se adaugă resturile de miel tăiate cubuleţe. Se prăjesc pînă ajung ușor crocante. Se scot din tigaie și se rup în bucăți mai mici.

Pentru salsa: se amestecă roşii Cherry cu coriandru proaspăt tocat şi o jumătate de ceapă roşie. Se condimentează cu sare şi piper.

Pentru guacamole (sos mexican): zdrobește unul sau doi avocado şi adaugă un strop de suc de lămîie, un vîrf de cuțit de sare și un cățel de usturoi zdrobit sau tocat. Adaugă coriandru tocat.

Pune bucăţile de miel prăjit în niște tacos (sau chifle calde). Acoperă cu salsa şi guacamole. Se serveşte cu ardei iuţi muraţi.

Miel cu maioneză iute. Se amestecă pastă de ardei iuţi cu maioneză. Încălzește o chiflă şi pune în ea bucăţele de miel, maioneza iute, murături, salată verde tocată și pătrunjel tocat.

Sursa: telegraph.co.uk

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *