Circumcizia, beneficii pentru ambele sexe

Circumcizia la naștere se practică la aproximativ 60% dintre nou-născuții din SUA, însă rămîne una dintre cele mai controversate proceduri atît pentru medici, cît și pentru părinți. Acum, cercetătorii de la Universitatea din Chicago sugerează că circumcizia oferă adulţilor mai multe beneficii sexuale.

Circumcizia sporeşte plăcerea  şi funcţionalitatea la majoritatea bărbaţilor şi scade semnificativ leziunile coitale”, susţin cercetătorii în rezumatul studiului.

Detail of Circumcision of Jesus Christ by Pellegrino da San DanieleCircumcizia voluntară medicală masculină (CVMM) este eficientă în reducerea cu 60% a riscului de transmitere sexuală de la femei la bărbați a virusului HIV, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.
CVMM implică îndepărtarea chirurgicală a prepuţului sau a pliului retractabil de țesut care acoperă capul penisului, vulnerabil la infecțiile cu HIV. Cercetătorii au căutat să examineze gradul de satisfacție postCVMM, după șase luni și după 24 de luni, prin măsurarea plăcerii și funcției sexuale, a incidenței leziunilor sexuale și a comportamentelor legate de riscurile asociate cu HIV.

  • Majoritatea covîrșitoare a celor peste 360 de bărbați (98%) a raportat un nivel ridicat de satisfacție.
  • Partenerele lor de sex feminin (95%) au fost, de asemenea, mulțumite de rezultate.
  • Peste două treimi dintre bărbați au recunoscut că se bucură de sex mai mult.
  • 94% dintre bărbați erau foarte mulțumiți sau mulțumiți de sex, după operație.
  • Plăcerea sexuală a crescut, deoarece probabilitatea unui prejudiciu legat de sex a scăzut.
  • Unii bărbați au raportat că au cel puțin două partenere sexuale după CVMM, comparativ cu perioada de dinaintea procedurii.

Studiul a confirmat satisfacţia pe termen lung a bărbaţilor circumcişi.

  • Durează mai mult. Într-un studiu din 2014, s-a monitorizat cît timp le-a luat bărbaţilor adulţi pentru ejaculare imediat și la trei luni după circumcizie. Subiecţii au obţinut un timp mai bun cu 20 de secunde după CVMM. Cercetătorii suspectează că timpul de ejaculare durează mai mult deoarece circumcizia la maturitate scade senzitivitatea penisului.
  • Partenere mai mulţumite. Bărbaţii circumcişi pot spori satisfacţia şi sănătatea sexuală a femeilor. Un studiu din 2011 a constatat că bărbații adulți care se operează tind să aibă rate mai scăzute de infecție cu HPV (virus care poate duce la veruci genitale și cancer), la fel și partenerele lor de sex feminin. Deoarece mai puțini bărbați au fost infectați, mai puțini au transmis HPV. Aproximativ 40% dintre femei au raportat că sînt mai satisfăcute sexual după circumcizia partenerului. Motivul – o mai bună igienă.
  • Reducerea riscului de transmitere a bolilor sexuale. Circumcizia poate reduce riscul de infecţie cu HIV și sensibilitatea la alte boli cu transmitere sexuală. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor notează că CVMM reduce riscul de herpes genital și HPV. Un studiu din 2009 din Uganda a constatat că bărbații circumcişi au un risc de 25% mai mic de herpes genital și un risc de HPV cu 35% mai mic.

Studiul nu a putut demonstra dacă circumcizia are vreun efect asupra transmiterii homosexuale a HIV sau a altor boli cu transmitere sexuală. Cercetătorii subliniază că circumcizia şi sexul protejat sînt factori cheie în prevenirea acestor boli.

Chiar dacă circumcizia are multe avantaje, asta nu înseamnă că bărbaţii trebuie să sufere o astfel de operaţie.

Sursa:  medicaldaily.com

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *