FPlante medicinale

28 de beneficii ale feniculului (I)

Feniculul este o plantă cu mare putere de vindecare. Numeroasele proprietăți ale semințelor de fenicul fac din această plantă un remediu natural pentru diferite probleme de sănătate, dar şi pentru păr, piele şi frumusețe.

Foeniculum_vulgare_CPlanta este un bun antiinflamator, antioxidant, antispasmodic, carminativ și decongestionant. Semințele de fenicul sînt o mare sursă de minerale esențiale și fitoestrogeni, precum și fitonutrienți ca flavonoidele şi carotenoidele. Iată cum poate fi de folos:

1. Tratează anemia. Feniculul conține histidină și fier, care ajută în stimularea producției de hemoglobină și în creșterea formării diferitelor componente-cheie ale sîngelui.

2. Combate balonarea. Acidul aspartic prezent în fenicul conține proprietăți carminative. Prin urmare, feniculul este considerat ca un antiflatulent uimitor.

3. Trateaza indigestia. Pur și simplu trebuie să mestecați niște semințe de fenicul după fiecare masă pentru a vă îmbunătăți procesul de digestie și pentru a reduce riscul de indigestie. Stimulează secreția de sucuri gastrice și digestive, reduc inflamația intestinelor și a stomacului cauzată de indigestie. În plus, consumul regulat de semințe de fenicul poate preveni diverse tulburări intestinale.

4. Previne constipația. Avînd proprietăți laxative, semințele de fenicul sub formă de pulbere pot fi folosite ca remediu eficient pentru constipație. Ajută la creșterea producției de sucuri gastrice și bilă. În plus, feniculul este adesea adăugat în medicamente pentru tratarea diareei, a sindromului intestinului iritabil, a durerii abdominale și a altor probleme intestinale.

5. Reduce riscul de cancer. Multe studii recente au descoperit legătura strînsă dintre consumul regulat de fenicul și protecția împotriva cancerului. Feniculul este bogat în flavonoide, fenoli și alcaloizi care au capacitatea de a inhiba creșterea tumorilor. Aceste substanțe ajută la combaterea efectelor nocive ale radiațiilor care conduc la dezvoltarea cancerului. Persoanele diagnosticate cu cancer la ficat sau la sîn adesea iau extracte de fenicul pentru a preveni deteriorarea bolii.fennel

6. Protejează sănătatea inimii. Planta reduce riscul de atac de cord și accidente vasculare cerebrale. Fenicul este bogat în fibre care reglează echilibrul nivelurilor de colesterol din organism. În plus, aportul regulat de fenicul ajută la reducerea nivelului colesterolului rău. Nivelul ridicat de colesterol LDL din organism poate duce la arteroscleroză, boli de inimă și accidente vasculare cerebrale.

7. Îmbunătăţeşte funcțiile creierului. Potasiul din fenicul îmbunătățește funcția creierului prin creșterea conductibilității electrice. Mai mult, mestecarea semințelor de fenicul sau consumul zilnic de ceai de fenicul pot asigura funcția optimă a creierului, activitatea neuronală și abilitățile cognitive. Nutriționiștii recomandă fenicul copiilor de orice vîrstă pentru a-și spori memoria și concentrarea.

8. Reduce tensiunea arterială. Feniculul este încărcat cu potasiu, eficient în reducerea tensiunii vaselor de sînge. Există o legătură strînsă între tensiunea arterială ridicată și diferite probleme de sănătate, cum ar fi accidentul vascular cerebral, atacul de cord și arteroscleroza.

28 de beneficii ale feniculului (II)

28 de beneficii ale feniculului (III)

Atenţie! Tratamentele de fenicul nu au reacții adverse grave, dacă sînt utilizate cu moderaţie. Supradozajul cu ulei de semințe de fenicul sau extract poate duce la fotodermită, mîncărime sau erupții cutanate. Dacă observaţi simptome neobişnuite ale unei reacţii la fenicul, trebuie să întrerupeți utilizarea preparatului și să consultaţi medicul. Deoarece conține proprietăți fitoestrogenice, femeile gravide nu ar trebui să apeleze la fenicul.

Cumpăraţi semințe de fenicul de culoare verde deschis.

Sursa: allremedies.com

Comments

comments

Lasă un răspuns