Ştiaţi că fructul de cătină…?

  • Uleiul de cătină îmbunătăţeşte funcţia de detoxifiere a ficatului.

  • Studiile au arătat că scoarţa cătinei are proprietăţi analgezice, anticonvulsive, fiind recomandată în tratamentul bolii Alzheimer.
  • Primele informaţii privind utilizarea terapeutică a cătinei apar în tratatul clasic de medicină tibetană „Rgyus Bzi“, din secolul VIII d.Hr., care recomanda utilizarea acestor fructe în alimentaţia şerpaşilor, în ascensiuni, datorită proprietăţilor nutritive.
  • Cătina creşte pe toate continentele, uneori ajungînd şi la 5.000 metri altitudine.
  • Pulpa care rămîne după obţinerea sucului, constituie materie primă pentru extragerea unui pigment galben („galben de cătină“), folosit drept colorant natural în industria alimentară.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *