Ştiri

Google: „Am cartografiat lumea. Acum vrem să facem harta mondială a sănătăţii oamenilor”

Verily, o filială Alphabet (ex-Google), companie specializată în domeniul sănătății, vrea să urmărească 10.000 de voluntari, timp de mai bine de patru ani, pentru a crea o bază largă de date medicale.

Numit „Baseline“, proiectul a început în 2014, cu 175 de voluntari şi se vrea a fi un instrument „care poate fi folosit pentru a înțelege mai bine tranziția de la starea de sănătate la boală, precum și pentru a identifica factorii de risc suplimentari pentru boli”.

Aleşi să fie reprezentativi pentru populatia Statelor Unite, voluntarii vor purta un ceas special „Study Watch”, care trebuie să rămînă tot timpul pe încheietura mîinii. Echipat cu senzori multipli, ceasul analizează ritmul cardiac. Compania americană a declarat pe blogul său că „Baseline” va colecta „date clinice, fizice, de mediu, moleculare şi genetice, imagini medicale şi alte informații furnizate de către participanți”. Voluntarii vor fi supuşi, de asemenea, unui chestionar pe Internet despre somn, starea de spirit şi activitatea fizică.

Toate aceste date vor fi colectate de pe serverele Google și puse la dispoziția cercetătorilor, dar cu păstrarea anonimatului celor incluşi în studiu. Participanții vor primi în mod regulat o copie a rezultatelor lor. Pentru participare la studiu, Verily promit voluntarilor anumite beneficii.

Valul de recrutare va începe în California, în San Francisco Bay Area, și în Carolina de Nord, la celălalt capăt al țării.

Sursa: 20minutes.fr

Comments

comments

Lasă un răspuns