AlimenteAparatul digestivBoliNutriţieRemediiUtile

Ceaiul din rădăcini de rubarbă, laxativ natural

Constipația poate afecta orice om sănătos, deoarece este de multe ori provocată de alimentele prelucrate industrial, sărace în fibre. Din fericire, există multe remedii naturale împotriva constipaţiei, iar unul dintre acestea este rubarba.

În caz de constipație temporară sau cronică, este esențial să gătim acasă şi să renunţăm la fast-food, prăjituri și biscuiți industriali, dulci sau săraţi. De asemenea, este recomandat să se limiteze consumul de carne, cîrnați, brînză și morcovi. Dar e utilă o dietă bogată în pește, ulei de măsline, cereale integrale, legume verzi și fructe uscate sau proaspete.

Fitoterapia este de mare ajutor în timpul episoadelor de constipaţie tranzitorii sau cronice. Multe plante laxative, cum ar fi feniculul și anasonul, fac posibilă revigorarea tranzitului intestinal și eliminarea crampelor, balonării și flatulenței. Ceaiul din rădăcini de rubarbă este o soluţie naturală foarte eficientă împotriva intestinului lent, deoarece accelerează tranzitul, în special în intestinul gros. Fibrele sînt cele care îi conferă proprietățile laxative, deoarece acestea sînt prezente în cantitate mare: 2 g la 100 g plantă.

Sursa: medisite.fr

Comments

comments

Lasă un răspuns