Ce este şi cum folosim uleiul esenţial de ferula?

Cînd vine vorba de cumpărarea uleiurilor esențiale, ţinem cont de preţ, prospețime, eficacitate sau toate cele trei. Există uleiuri care vă pot oferi toate aceste calități doar cu cîteva picături, iar uleiul esențial de ferula se întîmplă să fie unul dintre ele.
Uleiul esenţial de ferula (galbanum) provine din planta cu acelaşi nume (Ferula galbaniflua), originară din ţările din Europa de Sud, Africa de Nord şi Asia de Vest, în special Iran, unde se spune că a apărut. Planta este utilizată la fabricarea uleiului esențial, de culoare galben pal, cu o consistență groasă. Romanii şi grecii au folosit acest ulei în apa de baie şi produse cosmetice (balsamuri şi parfumuri). Egiptenii au folosit-o la îmbălsămarea morților. Astăzi, uleiul de galbanum este utilizat în special în scopuri medicale. Se obţine prin distilarea cu aburi a răşinii plantei.galbanum-oil-pure_grande

Răni, cicatrici de acnee, coşuri: acest ulei esențial poate ajuta la procesul de vindecare.
Spasme: asigură un efect relaxant pentru mușchi.
Piele: ajută la întinerirea pielii, îndepărtează ridurile, vergeturile și crăpăturile.
Curăţenie: alungă insectele și paraziții (țînțarii, muștele, gîndacii, furnicile, puricii, păduchii) de pe oameni și animalele de companie.
Industria alimentară: uleiul esenţial de ferula este folosit şi pentru aromatizarea produselor alimentare: băuturi, produse de cofetărie, produse de panificaţie, gelatine şi budinci, carne şi produse din carne, snacks-uri şi sosuri.

Recomandări

  • artrită și reumatism. Ajută prin creșterea circulației sîngelui în organism
  • spasme ale tractulului respirator, intestinelor și nervilor
  • ulcere
  • congestii, bronșite
  • probleme de sănătate cauzate de circulația obstrucționată sau necorespunzătoare
  • accelerează creșterea țesuturilor şi celulelor noi
  • asigură o respirație mai ușoară și un somn bun, mai ales dacă aveți o răceală, tuse sau bronșită
  • reglează producția de hormoni care afectează producția de sebum
  • promovează și stimulează circulația sîngelui și a limfei în organism
  • e recomandat în recuperarea după șocuri, traume și depresie.

Cum se utilizează?

Topic. Se diluează mai întîi în ulei de măsline și se aplică local (2-4 picături)
Difuzie. Puneți 3-4 picături de ulei esențial de galbanum în vaporizator
Inhalare directă. Diluați uleiul esențial cu apă, apoi bucurați-vă de aroma plăcută.

Atenţionări

Uleiul de galbanum este apobat ca agent de aromatizare și aditiv alimentar. Cu toate acestea, asigurați-vă că respectați întotdeauna doza prescrisă. Consultați un medic înainte de a permite unui copil sau unei femei însărcinate să utilizeze acest ulei esențial. Înainte de utilizare, consultați un medic și faceţi un test pe piele. Deși nu există cazuri înregistrate de reacții adverse la uleiul de ferula, trebuie utilizat cu moderaţie.

Sursa: articles.mercola.com

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *