Fructul călugărului, mai dulce ca zahărul şi infinit mai sănătos

Fructul călugărului (Siraitia grosvenorii), cunoscut şi sub numele de Luo Han Guo, fructul lui Buddha, fructul Lohan sau Arhat, este un fruct dulce, cu proprietăți vindecătoare apreciate de secole.

Fructele cresc pe o plantă agăţătoare și au fost numite după practicienii budiști luohan. Datorită nivelurilor ridicate de antioxidanți, fructul călugărului este considerat leacul longevităţii. De-a lungul secolelor, a fost folosit ca remediu pentru tuse, expectorant, boli pulmonare, tulburări digestive, febră, răceală.

The-natural-super-sweetener-the-Chinese-are-protecting-jealously_strict_xxlFructul susține sistemul imunitar, sistemul respirator, tractul digestiv și glandele. Conține compuși care sînt în mod natural mai dulci de 300-400 de ori decît zahărul de trestie. Cel mai bun lucru este că nu are niciun efect asupra zahărului din sînge și nici asupra caloriilor. De fapt, extractul de fructul călugărului are efect puternic asupra diabetului. Fructul călugărului este considerat ca fiind unul dintre cei mai siguri îndulcitori. Poate scădea nivelul zahărului din sînge, al trigliceridelor, al colesterolului total și îmbunătățește funcția hepatică. În plus, creşte colesterolul bun, protejînd în același timp antioxidanții din ficat.

Dulceața sa se datorează conținutului ridicat de antioxidanți puternici numiți mogrozi. Aceştia au un gust foarte dulce, iar organismul îi metabolizează diferit faţă de zaharurile naturale.

Singura modalitate de a vă bucura de fructele proaspete este să vizitați regiunile asiatice, deoarece trebuie mîncate imediat după ce sînt culese. Cînd sînt proaspete, oferă vitamina C și 25-38% carbohidrați diferiți.

Diabet și obezitate. Îndulcitorul din fructul călugărului este extras din fructul nemodificat genetic. Deoarece funcționează ca un tratament împotriva obezității naturale, îi ajută şi pe cei care suferă deja de diabet și obezitate. Un studiu publicat în British Journal of Nutrition a arătat că produce o scădere a nivelului de zahăr, dar există dovezi şi ale scăderii nivelului albuminei din urină şi a daunelor celulare. Acest lucru indică faptul că funcţionează și ca protector al rinichilor împotriva leziunilor diabetice. Numeroase studii au arătat că permite o mai bună secreţie a insulinei în organism, datorită abilităților sale antioxidante față de celulele pancreatice.

Antioxidant puternic. Mogrozidele sînt compuși care dau fructului călugărului dulceata intensă și sînt şi antioxidanți puternici. Studiile au arătat că acești compuși pot inhiba semnificativ daunele oxidative ale ADN-ului. Spre deosebire de ceilalți îndulcitori care se dovedesc a crește riscul de cancer, îndulcitorul din fructul călugărului are puterea să reducă riscul de cancer. Numeroase studii au demonstrat că îndulcitorii naturali conținînd fructele călugărului au efecte anticancerigene, inhibînd creșterea tumorilor mamare și a celor ale pielii.Long-cough-herbal-drink-Siraitia-grosvenorii-from-China-most-famouse-travel-city-guilin-font-b-diabetic-1

Febrifug natural și antiinflamator. Ceaiul a fost recomandat încă din vechime pentru a răci corpul. Luptă împotriva inflamației fără efecte secundare nocive.

Învinge infecţiile. Fructul călugărului a dovedit rezultate uimitoare în inhibarea creșterii bacteriilor, în speciala celor orale care pot provoca boala parodontală și cariile dentare. Mai multe studii au arătat că acest fruct are capacitatea de a lupta împotriva unor forme de simptome de candida.

Funcționează ca un antihistaminic natural. Cînd este folosit în mod repetat, extractul de fructul călugărului combate reacțiile alergice.

Combate oboseala. Unele studii arată că extractele din aceste fructe pot reduce cu succes oboseala, motiv pentru care i se şi spune că e fructul tinereţii.

Sursa: naturalblaze.com

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *