Factori naturaliMaiMişcare şi naturăRemediiSănătatea familieiUtile

10 modalități eficiente de a preveni mușcăturile de insecte

Atunci cînd ajungeţi în natură, inevitabil veţi întîlni insecte, iar muşcăturile acestora pot fi extrem de periculoase. Există o serie de tratamente eficiente care pot preveni infecțiile cauzate de muşcătura insectelor sau pot reduce simptomele acestora.

1. Un corp rece. Multe insecte sînt atrase de sursele de căldură. Prin urmare, dacă transpirați, corpul nu numai că degajă căldură, dar oferă şi un mediu umed și confortabil pentru ca o insectă să se agaţe și, eventual, să muște. Evitați să rămîneți afară după antrenament, mai ales în zone extrem de concentrate în insecte.

2. Haine corespunzătoare. Este important să vă îmbrăcați întotdeauna în mod adecvat atunci cînd ieșiți în natură sau lucrați într-o zonă cu vegetaţie. Purtați pantaloni lungi și cămăși, pentru a reduce suprafaţa de piele expusă. Poate fi un lucru dificil şi în contradicţie cu punctul 1. Dar minimizarea expunerii pielii este mai importantă decît reducerea temperaturii corpului.

3. Evitați zonele împădurite. În camping, păduri, tufişuri, iarbă mişună căpușe, păianjeni și alte insecte. Încercați să rămîneți pe căile umblate și să evitați zonele cu multă vegetaţie, cu excepția cazului în care purtați haine adecvate sau dacă ați luat alte măsuri de precauție.

4. Ulei din frunze de scorțișoară. Mulți oameni care merg în zone verzi aleg adesea produse care conțin substanţe dăunătoare mediului și pot afecta negativ sănătatea umană. O opțiune naturală pentru un insecticid eficient este uleiul din frunze de scorțișoară. Mirosul este neplăcut pentru cele mai multe insecte, iar dacă acestea cad pe pielea unsă cu ulei, pot chiar să moară. Utilizați o cantitate mică de ulei amestecat cu apă și aplicați pe zonele expuse ale pielii.

5. Insecticid. Dacă alegeți, totuşi, să utilizați un insecticid, asigurați-vă că îl aplicați pe toate zonele expuse. Insecticidul este foarte important, mai ales dacă transpirați, deoarece transpiraţia poate elimina repede produsul insecticid, lăsîndu-vă din nou vulnerabili la mușcături și infecții potențiale.

6. Verificarea patului. Dacă sînteți în camping, atunci ar trebui să verificați întotdeauna patul (sacul de dormit) înainte de a merge la culcare.

7. Evitați parfumurile puternice. Multe insecte sînt atrase de miros, motiv pentru care florile miros atît de dulce, încît să atragă insectele pentru a le purta polenul. Dacă folosiți parfumuri, săpunuri și șampoane cu miros puternic, insectele vă vor căuta.

8. Fiți pregătiți. Înainte de a petrece o perioadă semnificativă de timp în sălbăticie sau de a călători într-o țară nouă, trebuie să înțelegeți riscurile din regiune. Știind ce tipuri de insecte sînt prezente, puteţi să vă concentrați asupra prevenirii. De asemenea, ar trebui să aflați dacă sînteți alergici la diverse mușcături de insecte, cum ar fi viespi, albine sau țînțari. De asemenea, fiți pregătiți pentru șoc anafilactic și reacții alergice ori de cîte ori ieșiți în natură.

9. Evitați mişcările bruşte. Alungarea insectei cu mîna poate părea o soluție naturală atunci cînd zboară în apropierea feței, dar s-ar putea să nu fie o idee grozavă. În special pentru albine și viespi, acest tip de comportament agresiv poate adesea să le înfurie sau să le facă să se simtă amenințate, deci este mai probabil să vă muşte. Îndepărtarea țînțarilor este, de obicei, inofensivă, dar pentru alte insecte, luarea de măsuri de precauție ar trebui să fie suficientă pentru a preveni o mușcătură. Lăsați insecta să se învîrtă în jurul feței!

10. Primul ajutor. Toată lumea trebuie să aibă cunoștințe de bază despre primul ajutor necesar în caz de mușcături de insecte. De la ciupiturile de păianjen la înţepături de scorpion, unele mușcături de insecte necesită asistență medicală rapidă pentru a preveni infecția sau alte efecte secundare grave. Învăţaţi tehnicile de prim ajutor și asigurați-vă că aveți la îndemînă ceea ce vă trebuie pentru a preveni situaţii periculoase.

Sursa: organicfacts.net

Comments

comments

Lasă un răspuns