AlimenteNutriţiePlante medicinaleRRemediiUtile

9 beneficii surprinzătoare ale ridichilor japoneze

Printre cele mai importante beneficii ale ridichilor daikon se numără capacitatea de prevenire a anumitor tipuri de cancer, stimularea sistemului imunitar, reducerea inflamaţiei, îmbunătăţirea digestiei, detoxifierea organismului, întărirea oaselor, stimularea pierderii în greutate.

Daikonul este un tip neobișnuit de ridiche albă, care creşte în Asia de Est şi face parte din bucătăria japoneză. Are frunze mari și o rădăcină lungă, albă. Este considerată, din punct de vedere tehnic, o legumă cruciferă. Rădăcina de daikon este utilizată în supe, salate, curry, orez, în timp ce frunzele sînt adesea consumate în salate. Sucul este cel mai frecvent comercializat ca o băutură sănătoasă pentru o gamă largă de afecţiuni.

Leguma e bogată în nutrienţi şi e utilizată ca leac pentru:

  1. Căi respiratorii. Sucul de daikon are proprietăţi antibacteriene, antivirale şi expectorante, fiind ideal în afecţiuni respiratorii. Nu numai că elimină flegma, dar elimină şi bacteriile și alți agenți patogeni din sistemul respirator.
  2. Digestie. Sucul de daikon conţine enzime similare cu cele găsite în tractul digestiv uman, inclusiv amilază și esterază. Acestea pot facilita digestia carbohidraților complecşi, a proteinelor și a grăsimilor, transformîndu-le în compuși mai ușor de manipulat pentru organism. Astfel, se reduce constipaţia şi creşte eficienţa absorbţiei nutrienţilor în intestin.OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  3. Detoxifiere. Daikon e cunoscut ca diuretic, ceea ce înseamnă că stimulează urinarea. Acest lucru ajută la menținerea rinichilor curaţi și funcționali la un nivel ridicat, prin stimularea eliminării excesului de toxine, grăsimi și chiar apă, prin urină.
  4. Cancer. Daikon e bogat în compuși fenolici antioxidanți despre care s-a dovedit că reduc diferitele tipuri de cancer, în special de stomac. Nitrozamina împiedică dezvoltarea multor substanțe care cauzează cancer.
  5. Sistem imunitar. Concentrația ridicată a vitaminei C din daikon face ca această legumă să fie partener ideal pentru sistemul imunitar, deoarece stimulează producerea de celule albe din sînge și ajută la accelerarea vindecării și reparației în celulele și țesuturile corpului. Frunzele de daikon sînt o sursă bogată de vitamina C.
  6. Acțiune antiinflamatorie. Cercetările au arătat că nivelul compușilor antiinflamatori din sucul de rădăcini și frunze poate scădea semnificativ inflamația în organism, ceea ce duce la o inimă mai sănătoasă, la o șansă mai scăzută de a dezvolta artrită, tratează guta şi ușurează disconfortul și durerea cauzate de leziuni și mușchii tensionați.
  7. Oase. Ca majoritatea altor legume crucifere, ridichea daikon este o sursă bogată de calciu, esenţială pentru sănătatea oaselor. Dacă sînteți în pericol de osteoporoză sau dacă începeți să simțiți durerile de oase ale vîrstei, adăugarea de daikon și calciu în dietă vă poate îmbunătăți cu siguranță situaţia și poate încetini procesul natural de îmbătrînire.
  8. Pierderea în greutate. Ridichea daikon nu conţine colesterol, dare are un conţinut ridicat de fibre şi nutrienţi, ceea ce face să fie de ajutor în curele de slăbire, oferind nutrienții esențiali, fără a crește în mod semnificativ cantitatea de calorii consumate.
  9. Îngrijirea pielii. Uleiul de daikon este relativ rar, dar poate fi aplicat direct pe piele pentru rezultate antiîmbătrînire. La fel de bine ridichea poate fi consumată normal, proprietățile antioxidante ale legumei ajutînd la prevenirea efectelor radicalilor liberi, care sînt produsele secundare nocive ale metabolismului celular. Puteți preveni ridurile, îmbunătăţi circulația pielii și chiar puteți reduce apariția petelor.

Atenţie! Există dovezi care arată că ridichea japoneză şi alte soiuri de ridichi nu ar trebui să fie consumate de către persoanele cu calculi biliari.

Sursa: organicfacts.net

Comments

comments

Lasă un răspuns