Aparatul respiratorBoliInvestigaţii medicaleŞtiriUtile

Tricoul care detectează bolile respiratorii

Cercetătorii de la Universitatea Laval, Quebec, au inventat un tricou conectat care monitorizează rata respiratorie în timp real. Instrumentul ar putea fi util pentru diagnosticarea bolilor respiratorii.

După sutienul care depistează cancerul de sîn, brăţara care analizează transpirația şi patch-ul sensibil la ultraviolete, ultim ainvenţie conectată este tricoul care depistează bolile respiratorii.

În curînd ne vom putea monitoriza starea de sănătate a plămînilor prin intermediului unui tricou din bumbac inteligent. Invenţia se bazează pe un senzor format din fibre, în formă de antenă. Ataşat la piept, este capabil să determine rata respiratorie urmărind mişcările antenei odată cu creşterea volumului de aer inspirat în plămîni. Informațiile sînt apoi transmise la telefonul utilizatorului sau la calculatorul din apropiere.

Prin urmare, invenția poate fi utilizată pentru a ajuta la diagnosticarea posibilelor boli respiratorii. Ar putea fi folosit şi pentru a îmbunătăți confortul pacienților spitalizați cu astm, apnee în somn sau boli pulmonare obstructive cronice, asigurîndu-le o mai mare libertate de mişcare. Într-adevăr, tricoul funcționează fără fir sau electrozi. În plus, rezistă în maşina de spălat, rămînînd la fel de eficient chiar şi după 20 de spălări.

Sursa: topsante.com

Comments

comments

Lasă un răspuns