Carnea de porc te ajută să slăbeşti şi să-ţi păstrezi forma fizică

Potrivit medicilor de la Universitatea Duke (SUA), consumul regulat de proteine slabe, cum ar fi cele din carnea de porc, ar putea fi un factor cheie într-un regim de slăbit.

Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au urmărit 80 de femei obeze cu vîrste cuprinse între 45 și 78 ani, care urmau un program de pierdere în greutate. Jumătate dintre ele au ales o dietă cu un conţinut scăzut de proteine, celelalte au încercat să slăbească cu un aport ridicat de proteine. Ambele grupuri au prezentat rezultate semnificative în ceea ce privește pierderea în greutate, chiar și atunci cînd au mîncat proteine în cantități mari.

De ce? „Deoarece proteinele de bună calitate stimulează anabolismul”, reacția organismului care permite construirea și reînnoirea celulelor, inclusiv a celor musculare, folosind nutrienţii ingeraţi, spun autorii în studiul lor. Toate femeile, inclusiv cele care au mîncat carne de porc slabă, au slăbit semnificativ, şi-au îmbunătățit condiţia fizică și au putut să ţină această dietă timp de șase luni.

Sînt necesare mai multe studii pentru a înţelege beneficiile specifice ale proteinelor într-o dietă, dar această cercetare sugerează că o dietă săracă în calorii, cum ar fi una cu carne de porc bogată în proteine, ar putea fi o opţiune viabilă pentru reducerea obezităţii şi îmbunătăţirea sănătăţii”, a declarat prof. Connie Bales, co-autor al studiului. Dar atenție, nu orice carne dă aceste rezultate. Se recomandă carnea slabă de porc, în niciun caz carnea procesată şi mezelurile.

Sursa: medisite.fr

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *