De ce bărbaţii se trezesc dimineaţa cu erecţie?

Dimineaţa, bărbaţii se trezesc în erecţie, uneori. Care este cauza? De ce numai uneori?

Potrivit dr. Catherine Solano, sexolog şi androlog la Spitalul Cochin, Paris, erecţiile nocturne corespund unui reflex non-controlat al dorinţei sexuale, care li se întîmplă bărbaţilor chiar şi atunci cînd nu sînt treji. Deci, dacă partenerul tău se trezeşte cu o erecţie nu înseamnă că vrea să facă dragoste sau că a avut un vis erotic.

Aceste erecţii durează mai multe ore în fiecare noapte. Cînd creierul visează, se diminuează blocajul permanent al erecţiei şi astfel se produce fenomenul, indiferent de tipul de vis, erotic sau nu. Acest lucru este foarte important, deoarece ajută la menţinerea elasticităţii şi la oxigenarea ţesutului erectil. Astfel, un băiat poate avea şi el erecţii nocturne, la fel şi un bărbat care nu face sex mult timp. Amîndoi beneficiază de o întreţinere automată a funcţiei erectile.

Dacă trezirea se produce atunci cînd creierul visează, va apărea erecţia. Dacă în unele dimineţi, nu apare erecţia, este pentru că trezirea a avut loc în timpul unei faze de somn în care aceasta a fost blocată, ca în timpul zilei.

Erecţiile de dimineaţă sînt, prin urmare, erecţii nocturne care au loc la sfîrşitul nopţii. Erecţiile de dimineaţă se manifestă şi la bărbaţii care au disfuncţie erectilă de origine psihologică (anxietate, teamă de eşec). Dar pot dispărea atunci cînd există o cauză organică, de exemplu, în diabet zaharat sau ateroscleroză.

Sursa: topsante.com

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *