AlimenteBNutriţiePlante medicinaleRemediiUtile

15 beneficii ale bambusului

Bambusul nu e doar o plantă de apartament, recomandată de către specialiştii în Feng-shui. Lăstarii sînt folosiţi de mii de ani în bucătăria tradiţională chineză. Bambusul e hrana preferată a urşilor panda, dar e folosit şi în medicina populară din China, ca remediu împotriva infecţiilor, şi nu numai.

1. Ajută la slăbit. Bambusul are o cantitate scăzută de calorii, e aproape fără grăsimi. Zahărul din lăstari este mult mai mic decît cel găsit în multe legume. Are un conținut ridicat de apă și fibre. Prin urmare, este un aliment excelent pentru scăderea în greutate.

2. Reduce colesterolul. Cercetările au demonstrat că bambusul prezintă un efect pozitiv asupra nivelului de colesterol. În primul rînd, conține cantități foarte mici de colesterol. Apoi, este o sursă excelentă de fibre dietetice. Efectul fibrei dietetice asupra profilului lipidic este recunoscut. Astfel, lăstarii sînt benefici pentru scăderea colesterolului rău și pentru prevenirea bolilor legate de nivelurile ridicate ale colesterolului.

3. Probleme respiratorii. Lăstarii de bambus au fost utilizați în medicina populară pentru tratarea unor afecțiuni respiratorii cum ar fi răceala. Se fierb lăstarii timp de 5 minute și se lasă să se răcească. Apoi fierbeți aceleași lăstari timp de încă 10 minute. După răcire, scurgeţi lichidul şi beți-l îndulcit cu o lingură de miere. Va elimina flegma și va ușura simptomele răcelii.BambooShoots

4. Antidot la venin. În Ayurveda, extractele de bambus au fost folosite pentru a trata mușcăturile de șarpe, scorpion și insecte otrăvitoare. Se spune că extractele lăstarilor au puterea de a distruge orice otravă din organism.

5. Contracții uterine. Lăstarii de bambus sînt foarte populari în medicina chineză. Se administrează femeilor însărcinate în ultimele luni de sarcină, deoarece se presupune că determină contracția uterină. Aceasta va ușura nașterea copilului, expulzarea corespunzătoare a placentei și va reduce pierderile de sînge.

6. Sănătatea gastrointestinală. Fibrele din bambus promovează mișcările intestinului și mențin colonul curat și sănătos. În plus, lăstarii îmbunătățesc apetitul și asimilarea nutrienților în intestin. Promovează procesul de digestie și elimină constipația.article-2059054-0B45AC9300000578-253_634x357

7. Vermifug. În medicina populară, lăstarii au fost folosiți pentru a elimina viermii intestinali.

8. Sănătatea cardiovasculară. Bambusul scade colesterolul rău în organism și contribuie la prevenirea depunerii de grăsimi în pereții arteriali. În plus, lăstarii de bambus conțin o cantitate mare de potasiu, care este un vasodilatator. Îmbunătățesc funcțiile inimii și permit circulația lină a sîngelui prin vasele de sînge. Astfel, ajută la reglarea tensiunii arteriale și păstrează problemele cardiovasculare la limită.

9. Împotriva cancerului. Cercetările asupra lăstarilor de bambus au arătat că frunzele acestei plante conţin fitosteroli precum amilază, clorofilă și flavone. Dintre acești compuși, clorofila are proprietatea de a controla mutațiile canceroase.

10. Sistem imunitar. Mineralele și vitaminele din lăstari sînt utile pentru îmbunătățirea sistemului imunitar și întărirea corpului.Free-shipping-china-organic-Bamboo-leaf-tea-protect-the-liver-eyesight-health-care-dry-loose-Bamboo

11. Vindecă rănile. Proprietățile analgezice și antiinflamatorii ale lăstarilor de bambus ajută la vindecarea rănilor externe, precum și a ulcerelor.

12. Tensiune arterială. Potasiul este prezent în cantități mari în lăstarii de bambus. Acest mineral este util ca electrolit. De asemenea, scade și menține redusă tensiunea arterială.

13. Ameliorează durerea. Proprietatea antiinflamatoare a lăstarilor de bambus contribuie la reducerea durerii asociate cu diferite afecțiuni inflamatorii cum ar fi artrita reumatoidă, articulațiile dureroase și ulcerul peptic.

14. Pentru creier și nervi. Efectul protector al lăstarilor de bambus reduce stresul oxidativ asupra nervilor. De asemenea, previne bolile asociate cu degenerarea nervilor cum ar fi Parkinson, Alzheimer, Huntington și glaucom.

15. Complicaţiile alergiei. Activitatea antialergică a lăstarilor de bambus este utilizată pe scară largă pentru a vindeca afecțiuni alergice cum ar fi astmul. Cercetările au descoperit că ajută la reducerea inflamației căilor respiratorii.

Sursa: searchherbalremedy.com

Comments

comments

Lasă un răspuns