Igiena locuinţeiRemediiSănătatea familieiUtile

Cum curăţăm fierul de călcat cu ce găsim prin casă?

Este normal ca în fierul de călcat să se acumuleze murdăria şi praful, iar talpa acestuia să aibă urme de material textil. Iată cum poate fi curăţat.

Ca orice alt obiect din casă, fierul are nevoie de întreţinere ca să funcţioneze corect. Cu timpul, talpa se arde, iar fierul cu aburi poate acumula depozite care întrerup buna funcţionare a aparatului. Deci, cum putem curăţi fierul de călcat fără a utiliza produsele convenţionale?

1. Acid citric. Se fierb 200 ml de apă şi se adaugă o lingură de acid citric. Se toarnă amestecul într-un castron. Puneţi două beţe de lemn pe orizontală, în partea de jos a vasului, şi aşezaţi pe ele fierul de călcat. Talpa trebuie să se înmoaie în apă. Lăsaţi timp de 5 sau 10 minute, apoi se clăteşte şi se usucă. Atenţie, ştecherul nu trebuie să atingă apa.

2. Sare. Poate fi eficientă pentru curăţarea tălpii. Puneţi cîteva linguri de sare într-un ştergar. Încălziţi fierul de călcat, puneţi-l pe pînza umplută cu sare şi faceţi mişcări înainte şi înapoi. Acest lucru va ajuta la eliminarea petelor.

3. Bicarbonat de sodiu. Este bine cunoscut pentru proprietăţile sale de curăţare, antibacteriene şi antiseptice. De aceea, poate fi util pentru îndepărtarea petelor de pe fier. Se amestecă bicarbonat de sodiu şi apă în părţi egale, pentru a forma o pastă. Curăţaţi talpa fierului cu o bucată de cîrpă înmuiată în acest preparat. Utilizînd o altă cîrpă curată, eliminaţi reziduurile. Pentru a vă asigura că bicarbonatul de sodiu nu se acumulează în micile orificii de pe talpă, daţi drumul la aburi şi astfel veţi evacua resturile de bicarbonat.

4. Oţet. Se umple rezervorul fierului de călcat cu un amestec de apă distilată şi oţet alb în părţi egale. Porniţi aburii îndreptîndu-i către o ţesătură de bumbac, timp de 5 minute, pînă se goleşte rezervorul. Apoi, se încălzeşte un pic de oţet, se înmoaie o bucată de pînză şi se freacă talpa fierului pentru a îndepărta petele.

Sursa: santeplusmag.com

Comments

comments

Comentariile sunt închise.