Seminţele de lupin sînt foarte hrănitoare

Lupinul este o plantă ornamentală, dar excelentă şi în alimentaţie, fiind considerat hrana ideală a vegetarienilor deoarece e bogat în proteine (40%).

Leguma nu are un gust specific, nu conţine colesterol şi este bogată în acizi graşi polinesaturaţi benefici sănătăţii. Seminţele de lupin cresc în păstăi şi sînt baza multor feluri de mîncare delicioase din zona Mării Mediterane, de la pateu pînă la cîrnaţi. Seminţele de lupin sînt gălbui şi pot fi consumate şi crude.

1. Antioxidanţi. Consumul de seminţe de lupin, bogate în antioxidanţi, reduce riscul apariţiei multor probleme cardiovasculare şi chiar a cancerului.
2. Slăbit şi colesterol. Multe studii au demonstrat că unii dintre compuşii disponibili în seminţele de lupin reduc efectul colesterolului, iar anumiţi fitosteroli elimină din corp colesterolul rău.
3. Sănătatea intestinelor. Seminţele de lupin conţin multe fibre, bogate în oligozaharide, care reduc nivelul pH-ului deşeurilor corporale şi al alimentelor digerate necorespunzător. Prin urmare, această proprietate a seminţelor de lupin poate fi foarte utilă acelor indivizi cu intestin leneş.
4. Tensiunea arterială. Seminţele de lupin pot fi considerate o alternativă la medicamentele hipotensoare sintetice, deoarece reduc valorile tensiunii arteriale.
5. Sursă de proteine. Seminţele de lupin conţin cantităţi mari de proteine, esenţiale în formarea celulelor şi a ţesuturilor.
6. Hipoglicemiant. Toate speciile de lupin (albastru, galben şi alb) sporesc producţia de insulină din organism. Insulina este de fapt unul dintre cei mai importanţi hormoni eliberaţi de organism, care ajută la menţinerea unui nivel optim de zahăr în sînge. Nu numai că ajută la producerea de insulină, extractul de seminţe de lupin poate să şi coboare nivelurile de glucoză din sînge, ceea ce e foarte util pacienţilor cu diabet.

Sursa: searchhomeremedy.com

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *