9 motive să te tratezi cu alga verde Chlorella

Ca şi spirulina, Chlorella este o algă verde cu o serie de beneficii pentru sănătate. Deşi se găseşte peste tot, această algă a stat bine ascunsă în iazurile de apă dulce din Orientul Îndepărtat pînă la sfîrşitul secolului XIX.

Dacă japonezii au fost printre primii care au adus-o pe piaţă, a mai durat cîteva decenii pentru ca Occidentul să-i descopere întregul potenţial. Recent, Chlorella a cîştigat statutul de superfood, datorită densităţii extraordinare a nutrienţilor.

Deşi există mai mult de 30 de specii diferite, doar două dintre ele, Chlorella vulgaris şi Chlorella pyrenoidos, au fost bine studiate pentru multele lor beneficii pentru sănătate.

Iată nouă dintre ele pe care trebuie să le ştiţi pentru a îmbunătăţi sănătatea familiei cu ajutorul acestei alge.

1. Depozit de substanţe nutritive esenţiale. Aproximativ 60% dintre nutrienţii din Chlorella sînt proteine complete, conţinînd toţi cei 9 aminoacizi esenţiali. Alga conţine un raport excelent omega-3:omega-6 şi oferă o gamă largă de vitamine şi minerale esenţiale, cum ar fi vitamina C, fier, vitamina B12 şi beta-caroten.Chlorella-3

2. Leagă metalele grele. Chlorella are capacitatea de a lega şi elimina din corp metalele grele, cum ar fi cadmiul şi plumbul, precum şi alţi compuşi toxici, cum ar fi dioxina. Proprietăţile sale uimitoare de detoxifiere provin din clorofilă şi vitamina B12, care produc glutation, un antioxidant puternic care protejează organismul împotriva toxicităţii şi a bolilor.

3. Stimulează sistemul imunitar. Deşi dovezile sînt limitate, cercetările au arătat că alga poate stimula sistemul imunitar pentru a îndepărta microbii.

4. Reglează colesterolul. Cîteva studii au arătat că suplimentarea zilnică cu 5 pînă la 10 grame de Chlorella poate reduce trigliceridele şi colesterolul total la persoanele cu tensiune arterială ridicată şi niveluri ridicate ale colesterolului. Se crede că niacinul, fibrele şi catenoizii, printre alţi antioxidanţi prezenţi în Chlorella, sînt responsabili de efectul de scădere a colesterolului.

5. Acţionează ca un puternic antioxidant. Cu toate ca sînt necesare mai multe studii pentru a confirma rezultatele, antioxidanţii din Chlorella (clorofilă, vitamina C, betacroten, licopen şi luteină) au diminuat daunele oxidative, prevenind bolile cronice.Chlorella-Powder

6. Controlează tensiunea arterială. Atunci cînd pacienţii cu hipertensiune arterială au primit un supliment de Chlorella, timp de 12 săptămîni, tensiunea a scăzut semnificativ. Nu se ştie încă ce cauzează acest efect, dar unii experţi consideră că substanţele nutritive precum arginina, potasiul, calciu şi omega-3 ajută la prevenirea hipertensiunii.

7. Stabilizează nivelele de zahăr din sînge. Potrivit unui studiu, există dovezi că suplimentarea zilnică cu Chlorella poate scădea nivelul zahărului din sînge şi poate îmbunătăţi sensibilitatea la insulină, atît la persoanele sănătoase, cît şi la cele cu risc crescut de afecţiuni legate de stilul de viaţă, în decurs de 12 săptămîni.

8. Îmbunătăţeşte rezistenţa aerobă. Într-un alt studiu, oamenii de ştiinţă au dat unui grup de tineri adulţi 6 grame de Chlorella sau un placebo, zilnic. După patru săptămîni, grupul cu Chlorella şi-a îmbunătăţit în mod semnificativ capacitatea de a-şi satura plămînii cu oxigen, ceea ce reprezintă un semn de rezistenţă îmbunătăţită. Cercetătorii consideră că efectul ar putea fi datorat unei colecţii de trei aminoacizi, care anterior au fost asociaţi cu îmbunătăţirea performanţei aerobe.Chlorella tablets

9. Managementul bolilor respiratorii. Deoarece inflamaţia cronică însoţeşte multe boli respiratorii, antioxidanţii şi alţi compuşi antiinflamatori din Chlorella pot îmbunătăţi calitatea vieţii persoanelor care suferă de astm bronşic sau de alte boli respiratorii.

Atenţie! Chlorella are un perete celular dur, pe care oamenii nu îl pot digera. De aceea, ar trebui să-l luaţi întotdeauna ca supliment sub formă de pulbere, tabletă sau capsulă, pentru a culege toate aceste beneficii uimitoare.

Sursa: prevention.news

Comments

comments

3 comentarii la „9 motive să te tratezi cu alga verde Chlorella

 • 26 iunie 2020 la 11:26 am
  Permalink

  We’re a group of volunteers and starting a new scheme in our community.
  Your site provided us with valuable information to work
  on. You have done a formidable job and our entire community will be thankful to you.

 • 27 iunie 2020 la 6:28 am
  Permalink

  Howdy, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was just
  curious if you get a lot of spam remarks? If so how do
  you prevent it, any plugin or anything you can recommend?

  I get so much lately it’s driving me mad so any assistance is very much appreciated.

Lasă un răspuns