Vaccin contra dependenței de heroină

Cercetătorii americani au obținut rezultate încurajatoare la maimuțe, cu o moleculă care luptă împotriva heroinei, drog care face ravagii. Pasul următor: testarea pe oameni ca vaccin.

Profesorul Kim Janda de la Institutul de Cercetare Scripps, explică: „Mulți dependenți spun că, inițial, doresc doar să testeze drogurile, dar sfîrșesc prin a cădea în dependenţă. Vaccinul va opri acest lucru și va permite supravegherea sevrajului pentru a rămîne treaz și a scăpa de acest obicei dăunător.”

28Prin blocarea și distrugerea moleculelor de heroină înainte de a ajunge la creier, vaccinul va salva multe vieți și mulţi consumatori care nu vor mai ajunge dependenți.

În 2015, heroina a ucis 8,441 de persoane din cele 28 de state membre ale UE (plus Turcia și Norvegia), cu 6% mai mulţi față de 2014. În Europa, supradoza de droguri provoacă tot mai multe decese, multe substanţe fiind pe cît de noi, pe atît de dăunătoare, cum a fost explicat recent Centrul European de Monitorizare pentru Droguri și Toxicomanie.

Vaccinurile testate împotriva dependenței de nicotină sau cocaină nu au funcționat pe om, chiar dacă au avut succes la rozătoare.

Sursa: www.actusante.net

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *