Factori naturaliIulieMişcare şi naturăŞtiriVîrsta a treia

Prima plajă pentru persoane cu dizabilităţi din Europa va fi în România

În doar 10 zile de la demararea campaniei de strîngere de fonduri pentru prima plajă din Europa dedicată persoanelor cu dizabilităţi, care va fi construită pe plaja din Constanţa (Faleză Nord), s-au strîns 15% din bugetul total de 100.000 de Euro. Persoanele interesate pot susţine proiectul pe salveazaoinima.ro.

Parcul terapeutic, întins pe 22.000 de metri pătraţi de plajă, va cuprinde două zone de șezlonguri (100 de locuri), două zone de cearșafuri (1.000 de locuri), rampe de acces speciale pentru persoanele cu dizabilităţi, o scenă pentru evenimente, o grădină senzorială de relaxare, un punct de hidratare, două locuri de joacă, o zonă de stimulare auditivă și una de stimulare vizuală și tactilă, un spaţiu de terapie canină, o alee senzorială, un atelier de olărit, scaune mobile plutitoare pentru persoanele cu dizabilități și un cort de prim ajutor.

Parcul terapeutic va fi, în realitate, un centru terapeutic extins direct pe plajă, unde vor putea fi oferite gratuit familiilor venite la mare, activităţi care au ca scop principal îmbunătăţirea motricităţii generale şi a abilităţilor de comunicare. Organizatorii proiectului estimează că în vara anului următor, atunci cînd proiectul va fi gata, peste 100.000 de persoane vor beneficia de această zonă specială, iar în funcţie de evenimentele cultural-artistice, care vor fi organizate pe timpul serii, numărul se poate chiar dubla.

În România, există aproximativ 1 milion de oameni cu dizabilităţi.

Sursa: comunicatemedicale.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns