5 accidente care se pot produce în timpul actului sexual

În timpul actului sexual, se pot produce accidente, mai mult sau mai puţin grave. Dr. Pierre Desvaux, androlog si sexolog, le enumeră pe cele mai frecvente.

Ruptura vaginală

Se produce mai ales la femeile care au avut o intervenţie chirurgicală vaginală sau sînt în postmenopauză. De multe ori, peretele vaginului este mai subţire şi astfel devine mai fragil. Ruptura e cauzată de frecarea prelungită a unui penis prea mare.

Acest accident dureros, care poate fi însoțit de sîngerare, nu este atît de comun. Pentru a evita orice complicații și riscul de peritonită (infecție), este necesar să se meargă de urgență la medic.

Ruptura frenului

Acest accident este clasic și foarte frecvent în rîndul tinerilor și adolescenților. Este impresionant, deoarece poate genera hemoragie puternică. Cu toate acestea, accidentul nu este cu adevărat dureros. Se produce atunci cînd se penetrează un vagin îngust sau prost lubrifiat.

Frenul este o lamelă mică de piele situată între gland şi prepuţ, care seamănă oarecum cu frenul, situat sub limbă. „Pe măsură ce capul penisului se decalotează, în cazul în care frenul este prea scurt, prepuţul exercită o presiune asupra frenului. Apoi, în timpul penetrării sau în timpul mişcărilor de înainte și înapoi, acest fren se poate rupe, de multe ori cauzînd sîngerări.”.

Acest accident se tratează oprind sîngerarea, urmată de dezinfectare și bandajare. „Ruperea de fren poate recidiva. În cazul în care accidentul devine recurent, este necesară operaţia.”B6FpcCAIYAA3CDE

Acuplarea inseparabilă

Întotdeauna am auzit despre asta, dar nu am văzut“, a declarat Pierre Desvaux. Legendă urbană sau realitate medicală, penis captivus (imposibilitatea de a retrage penisul din vagin) ar putea fi explicat din punct de vedere tehnic ca un spasm al vaginului concomitent cu ejacularea. În acest caz, penisul rămîne blocat în vagin.

Problema se poate rezolva cu relaxant muscular pentru băbat și masaj rectal la femeie.

Fractura penisului

Este un accident clasic, care are loc în timpul unei mişcări greșite, sub presiune. Bărbatul percepe o durere ascuțită și, sub efectul hematomului, penisul îşi dublează volumul și devine negru.penile-fracture

Fractura de penis apare în special în timpul a două poziţii sexuale: Andromaca (femeia deasupra bărbatului) și ogarul. Penisul poate ieși din vagin și se poate lovi de o suprafaţă dură, cum ar fi perineul. Cei mai expuşi acestui tip de accident sînt bărbaţii care au un penis îndoit.

În caz de fractură de penis, se recomandă să se meargă imediat la spital. Tratamentul constă într-o intervenție chirurgicală, pentru a tăia pielea, a elimina hematomul şi a sutura ruptura. Recuperarea este necesară, dar scurtă. „Deoarece această zonă este suficient de puternică, o fractură de penis nu ar trebui să vă îngrijoreze, sînt şanse mici să recidiveze.”

Obiecte blocate

Este o urgență medicală comună, dar şi foarte periculoasă. În timpul jocurilor sexuale, cuplurile condimentează relaţia prin introducerea de obiecte speciale sau nu pentru practici sexuale. Dacă jucăriile sînt adecvate (ca material, formă), altele, precum o minge de golf, sînt riscante, de multe ori rămînînd blocate în penis sau vagin. Cu atît mai rele sînt consecinţele dacă se folosesc obiecte fragile, casante și contondente.

Bărbaţii n-ar trebui să aleagă un inel pentru penis care nu poate fi tăiat cu ușurință. Această jucărie de sex masculin blochează fluxul de sînge și poate crea edem. În acest caz, este imperios necesar să se scoată inelul. Deci, este mai bine să fie un inel dintr-un material ușor de tăiat și nu din metal.

Tehnici pentru eliminarea obiectelor: atunci cînd obiectul e blocat în vagin, un tuşeu rectal va fi suficient pentru a-l scoate. Dar dacă obiectul a fost introdus în anus, operațiunea este mai complicată, deoarece anusul este un muşchi foarte puternic, odată ce obiectul a trecut, anusul se retractează și obiectul va rămîne blocat în rect. În acest caz, anusul trebuie dilatat, iar uneori, e nevoie de operaţie.

Sursa: www.topsante.com

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *