Mame şi copiiNutrienţiNutriţieSănătatea familieiŞtiri

Riscul de avort spontan poate fi redus cu vitamina B3

Tratamentul cu vitamina B3, prezentă în carne și legume, reduce semnificativ riscul de avort spontan şi malformaţii congenitale, conform unui studiu australian. Vitamina B3 crește producția unei molecule care promovează dezvoltarea corespunzătoare a fătului.

Oamenii de știință de la Institutul Victor Chang din Sydney au demonstrat o legătură între Nicotinamida Adenin Dinucleotidă (NAD) și dezvoltarea fătului.

Potrivit acestui studiu publicat în New England Journal of Medicine, o deficiență a acestei molecule ar putea crește riscul de avort spontan sau malformații ale fătului, dacă sarcina ajunge la capăt.

Factorii genetici și de mediu pot perturba producția de NAD care este esențială pentru producerea energiei, repararea ADN-ului si comunicarea celulară. Dar, cercetătorii au descoperit că tratamentul cu vitamina B3 a permis celulelor să crească producția acestei molecule. Prin ingerarea de capsule de vitamina B3, s-a îmbunătăţit dezvoltarea embrionilor, la șoarecii cu deficit de NAD.

Ramificațiile pot fi enorme. Această descoperire poate reduce semnificativ numărul de avorturi spontane și malformații congenitale în lume”, a spus profesorul Sally Dunwoodie. Ministrul Sănătății australian, Greg Hunt, a vorbit despre o „descoperire medicală istorică”. El a salutat „această nouă speranță pentru femei“, un sfert dintre acestea confruntîndu-se în timpul vieţii cu un avort spontan.

Cu toate acestea, este prea devreme ca vitamina B3 să fie prescrisă la femeile gravide. Sînt necesare studii noi pentru a verifica dacă virtuțile unui astfel de tratament sînt aceleași şi la oameni.

Oamenii de știință doresc, de asemenea, să înțeleagă modul în care molecula de NAD acţionează asupra sarcinii, pentru a determina dozele ideale pentru organism.

Sursa: 20minutes.fr

Comments

comments

Lasă un răspuns